• DOLAR 32.598
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2508.878
  • ...
Tamire götürülen otomobilden bomba düzeneği çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aracını tamir etmek için aracını Evren Sanayi sitesindeki bir işyerine bırakan B.A, daha sonra tamirci tarafından kendisine aracında bomba düzeneği olabileceği söylendi. Olayı öğrenen araç sahibi, ne yapması gerektiği konusunda avukatını arayarak bilgi aldı. Avukatın gerekli bilgileri vermesinin ardından durumu polise bildirdi.

Polis, gelen ihbar üzerine söz konusu işyerinde güvenlik önlemleri aldı. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu bomba etkisiz hale getirildi.  Bu sırada olay yerine gelen Avukat Emin Güneş`in yanlış anonstan dolayı aracının polisler tarafından durdurularak aranması tepkiye sebep oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Avukat Emin Güneş, şöyle konuştu: “Aracına bomba yerleştirilen şahsın abisi bir avukat olarak beni aradı.  ‘Evren Sanayi Sitesine kadar gelebilir misin` dedi. Geldim ve durumu sordum. Bana dedi ki ‘Benim birader İdil`de esnaftır. Bize geldi arabasında arıza çıktı biz de buraya getirip tamir ettikten sonra muayene istasyonuna götürecektik. Ama tamirci arabada bomba olduğunu söylüyor ne yapalım`. Ben de işin en doğrusu emniyete haber vermektir` dedim. Daha sonra emniyet müdür yardımcısı olduğunu söyleyen bir şahıs beni aradı. Ben de ona ‘biz nereye gidelim` dedim. Dedi ki ‘oraya gidin arkadaşlar gelecek ifade alacaklar. Biz de beraber geldik. Evren Sanayi girişinde hepimizi durdurup suçlu muamelesi yapıyorlar.”

Güneş, kendisine yapılan hukuksuz muameleyi görüşmek üzere emniyet müdürlüğüne giderken yanlış anons geçen polisler hakkında soruşturma açılacağını da sözlerine ekledi.

Aracının altına yerleştirilen bombadan haberdar olmadığını belirten araç sahibi B.A. ise birilerinin kendisine suikast düzenlemeye çalıştığından şüphelendiğini söyledi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. (Osman Gülebak-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir