• DOLAR 32.59
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.944
  • ...
Siverek`te İslam şehitleri yâd edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siverek ilçesinde faaliyet yürüten İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İkra-Der) tarafından, şehitler ayı Şubat ayı münasebetiyle “Şehitler Gecesi” isimli program düzenlendi.

Esmerçayır Mahallesi`nde özel bir düğün salonunda düzenlenen program, Fethi Altaş`ın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Siverek İkra-Der tarafından düzenlenen şehitleri anma programına HÜDA PAR Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, 6-7 Ekim olaylarında katledilen Hasan Gökgöz`ün babası Mehmet Gökgöz ve Siverekliler katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Siverek İkra-Der Başkan Yardımcısı Mehmet Aydın, katılımcıları selamladı.

Programa konuşmacı olarak katılan HÜDA PAR Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, Kerbala, Ashab-ı Uhdud ve 6-8 Ekim şehitlerinden örnekler verdi.

Konuşmasında şehitlik kavramı üzerinde duran Şahin, “Şehit, şehadet, şahit aynı kökten gelir. Şehit, kendisini Allah`ın yoluna kurban edendir. Canını ve kanını vererek Âlemlerin Rabbi olan Allah`tan başka ilah olmadığına şahitlik eden kimsedir.” dedi.

Şehitliğin iki yönünün bulunduğuna dikkat çeken Şahin, “Şehitliğin iki yönü vardır: Biri şehadet, biride emanettir. Şehitler kendilerinden sonrakilere yani bizlere İslam davasını emanet bırakmışlardır. Bu emaneti bizlerin koruması lazım, bu emanete bizlerin sahip çıkması lazım, yoksa Allah korusun şehitler bizlerden davacı olacaktır. Rehberleri şehit olmuş bir davanın mensupları evlerinde rahat oturamazlar çünkü onlar en değerlilerini feda etmişlerdir, onların davalarına sahip çıkmaları lazım.” ifadelerini kullandı.

Programa misafir olarak katılan Şehit Hasan Gökgöz`ün babası Mehmet Gökgöz, 6-8 Ekim olaylarında vahşice katledilen oğlu Hasan`ın hayatından kesitler sundu.

Gecede, Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Güler şehadet vurgulu marşlar seslendirdi. Şehitler için bestelenen marşlar söylenildiği zaman salonda hüzünlü anlar yaşandığı gözlendi.

Program Fethi Öztürk tarafından yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir