• DOLAR 32.583
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2489.824
  • ...
`TPAO`da işçi alımının durdurulması kabul edilemez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü`ne alınacak olan 20 işçinin mülakatlarının gerçekleştirilmiş olmasına rağmen alımlarının durdurulmasının kabul edilebilir olmadığını belirterek yapılan uygulamaya tepki gösterdi.

“Batman bu şekilde kötü yönetilmeyi hak etmiyor”

Doğru, işe alım sınavlarının gerçekleştirilmiş ve mülakatları yapılmış olmasına rağmen işçi alımlarının son anda "Tasarruf Tedbirleri” kapsamında iptal edildiği bilgisini aldıklarını belirtti.

Daha önce TPİC, sonrasında ise DEDAŞ`ın işçiler hakkındaki tavırlarından dolayı Batman`da işsizlik oranında yaşanan sıkıntının daha da büyüdüğüne ve Batman`ın bu sıkıntıları hak etmediğine vurgu yapan Doğru, “Önce yüzlerce TPİC işçisinin işine son verildi. Bu sorun çözülmeden DEDAŞ işçileri işten çıkarıldı. İşsizlikte en ön sırada olan Batman için bir nebze olsun iyi haber anlamına gelen TPAO`ya 20 işçi alımı da maalesef basit bahanelerle durduruldu. Batman bu şekilde kötü yönetilmeyi hak etmiyor.” dedi.

“Yetkililerin söz konusu konuyla ilgili halkı aydınlatacak, açıklamalarda bulunmamaları ise işin mağdur eden başka bir yönü.” olduğunu belirten Doğru, sözlerine şöyle devam etti:

“Aynı çerçeve dâhilinde başka illerde yapılan alımların iptal edilmemesi, sadece Batman ile ilgili kısmının iptali tek kelimeyle çifte standart olarak telakki edilmektedir. Bu memlekete sahip çıkacak idarecileri iş başında görebilecek miyiz? İşsizlikte ülke ortalamasının çok üstünde olan ilimiz her gün yeni bir skandala uyanmaktadır. TPİC işçileri DEDAŞ işçileri derken en son Türkiye Petrollerine alınacak işçilerle ilgili yaşananlar tek kelimeyle ilimizin sahipsizliğini göstermektedir. Bu halkın oylarıyla meclise gidip seçimden seçime halkı hatırlayan milletvekilleri bu olanlar karşısında acaba ne tür tavırlar sergilemektedirler? Bu işin sorumluluğu başta iktidar milletvekili ve teşkilatına aittir. Aynı şekilde mecliste temsilcisi olan diğer parti de sorumluluk altındadır. Halkımızın bu mağduriyetinin bir an evvel giderilmesi gerekir.”

“Tüm kesimlerin ortak bir tavır sergileyip duruma sahiplenmelerini bekliyoruz”

HÜDA PAR İl Teşkilatı olarak işçi kardeşlerinin yanında olduklarını ifade eden Doğru, yaşanan bu sorunun çözümü için üzerlerine düşen her türlü yükü ve sorumluluğu almaya hazır olduklarının altını çizdi.

Doğru, “Konuyla ilgili kardeşlerimizin bize başvurmaları halinde her konuda olduğu gibi bu konuda da hukuki olarak kendilerine yardımcı olmaya çalışacağımızı bilmelerini isteriz. Aynı şekilde tüm kesimlerin de ortak bir tavır sergileyip duruma sahiplenmelerini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir