• DOLAR 32.359
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2291.653
  • ...
Tarım paydaşları ortak akıl toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlki Batman Ticaret Borsası tarafından düzenlenen, Batman Tarım ve Hayvancılık paydaşlarını bir araya getiren ortak akıl toplantısının ikincisi Batman Ziraat Odası ev sahipliğinde gerçekleşti.

Toplantıya Vali Yardımcısı Cihat Arık, Batman Gıda Tarım İl Müdürü Nurettin Kıyas, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, Toprak Mahsulleri Ofis Müdürü Abdurrahman Güneş ve Batman Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı M. Şah Çakar ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim İzmir ile Orman İşletme Müdürlüğü, Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Sason Çilek Üreticileri Birliği, Dicle Kalkınma Ajansı, GAP idaresi ve ilimiz STK yetkilileri katılım sağladı.

Toplantıda ağırlıklı olarak hayvancılık problemleri, kaçak kesimler, il merkezinde bulunan hayvan yetiştiricilerinin il dışına taşınması, tarımsal ilaçlamanın ürün kalitesine etkileri, anız yangınları, çiftçi bilgilendirmeleri ve alternatif tarım ürünlerinin üretilmesi gibi konular konuşuldu.

Vali Yardımcısı Cihat Arık, Batman Ticaret Borsası`nın başlattığı Tarım ve Hayvancılık İstişare toplantısının sorunlara kısa vadede çözümden ziyade doğru ve sağlam çözüm yollarının bulunması açısından oldukça önemli olduğu ifade etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kıyas, Batmanlı yatırımcılar için oldukça önemli olan TKDK`nın çok yakın zamanda Batman Ticaret Borsası Hizmet Binasında faaliyete gireceğinin müjdesini verirken, TKDK`ya yer tahsis etmesinden ötürü Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş ve Yönetimine teşekkür etti. Tarım İl müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalardan bahseden Kıyas, alternatif tarım ürünü olarak badem, ceviz, Siirt fıstığı fidelerinin dağıtımlarının devam ettiğini belirtti.

Batman Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Mehmet Şah Çakar tarafından dile getirilen süne ile mücadele sorunu ile ilgili diğer paydaşlarla ortak çalışma yapılarak çiftçi bilgilendirmeleri yapılacağı kararlaştırıldı. (İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir