• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Şehitler Gecesi`ne yoğun katılım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi Şubat şehitlerini anmak amacıyla Şehadet gecesi düzenledi. Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda düzenlenen program, yoğun bir katılımla gerçekleşti. Konferans salonunun girişinde açılan şehitlerin fotoğraf sergisi, ilgiyle karşılandı.

Araştırmacı-Yazar Mehmet Emre`nin konuşmacı olarak katıldığı program, Ömer Soyaslan Hoca`nın okuduğu Kur`an tilavetiyle başladı. Program, daha sonra şehitleri anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Özlem Ajans sanatçılarından Mahfuz Aytekin, Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubundan Bülent Alkanat ve Sinan Can`ın okuduğu ilahilerle devam eden programda, Ruveyda Kılıç isimli minik bir kızın, daha 20 günlük iken Siyonistler tarafından katledilen Filistinli bebek Emire Ebu Azra için yazılmış bir şiiri okuması duygulu anlar yaşattı.

Daha sonra konuşmak üzere sahneye çıkan Araştırmacı-Yazar Mehmet Emre, salondakileri selamladıktan sonra, günün anlam ve önemiyle ilgili konuştu.

‘Kim Allah`ın kelimesi yücelsin diye savaşıyorsa o Allah yolundadır`

Emre, Hz. Peygamber`in ancak Allah`ın kelimesi yükselsin diye mücadele ederken ölenlerin şehit olabileceğini söylediğini belirterek, “ Herkesin, kendi ölüsünü kıymetlendirmek için şehit diye isimlendirdiği bir ülkede yaşıyoruz. Şehit kimdir sorusu Resulullah`a soruluyor. Sahabe ‘ Ya Resulullah! Bir adam cesaretini göstermek için savaşıyor. Bir adam ırkına, ülkesine ve aşiretine duyduğu hamiyetten dolayı savaşıyor. Bunlardan hangisi Allah yolundadır?` diye sorduklarında Hz. Peygamber bu konuda son sözü söylüyor: ‘Kim Allah`ın kelimesi yücelsin diye savaşıyorsa o Allah yolundadır`. Batıl davaların ve ideolojilerin şehidi olmaz. Şehit, neticede İslami bir kavramdır.” dedi.

Allah`ın rahmet ve bereketinin vahdette olduğuna dikkat çeken Emre, Müslümanların birbirilerini mezhep ve meşrep ayrımı yapmadan kucaklaması gerektiğini söyledi.

Şehitlerin Hz. Hüseyin gibi şehit olarak vazifelerini yaptığını belirten Emre, şehitlerin varisi olan günümüzdeki Müslümanların ise Hz. Hüseyin`in şehadetinden sonra İslam davasını omuzlayan Hz. Zeynep gibi davranarak bu davayı her yerde anlatması gerektiğini söyledi.

Sahabenin şehadete olan sevgisinden kesitler sunan Emre, salondaki kadınlara seslenerek çocuklarını şehitler gibi yetiştirmelerini tavsiye etti.

Yapılan konuşmanın ardından geçtiğimiz yıl Kobani bahaneli 6-8 Ekim olaylarında PKK`liler tarafından mağdur halka kurban eti dağıtırken şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşlarını anlatan bir tiyatro gösterimi yapıldı.  Halkın büyük bir ilgiyle izlediği tiyatro sırasında duygulu anlar yaşandı.

Program, Molla Mehmet Emin Baytar`ın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir