• DOLAR 32.538
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2436.154
  • ...
`Şehadet kurayla değil isteyene verilen bir makamdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şubesi tarafından düzenlenen “Şehadet” konulu programla İslam şehitleri özlem ve hasretle yâd edildi.

Özel bir düğün salonunda saat 19.30`da Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program kız çocukları tarafından okunan şiirin ardından ilahi ve ezgilerle devam etti.

Araştırmacı Yazar İsa Emre konuşmacı olarak katıldığı gecede, Allah yolunda şehit olmanın fazileti anlatılırken şehadetin kurayla değil, isteyene verilen bir makam olduğunu söyledi.

“Şehadet kurayla değil, isteyene verilen bir makamdır”

Şehit olan sahabelerin hayatından kesitler sunarak konuşmasına başlayan Emre, “Sahabelerin hayatına baktığımız zaman onlar her zaman saf ve dürüst olmuşlardır. Savaşlarda Allah kim ne istemişse vermiştir. Ganimet isteyene ganimet, şehitlik isteyen şehitlik vermiştir. Allah şehadeti kurayla değil, isteyene verdiği bir makamadır. Peygamberin eni iyi sahabeleri hep şehit olmuşlardır. Allah değerli olanı yanına alıyor. Allah en güzel alıcıdır. Öyleyse gelin Allah ile ticaret etmeye bakın bunda kesinlikle karlı çıkarsınız.” dedi.

“Allah ne zaman bu topraklardan kurban istediyse, bu camiadan kurban aldı”

Bu ülkede Allah`a şehit sunabilen güzel bir camianın olduğunu söyleyen Emre, “Allah ne zaman bu topraklarda kurban almaya başladıysa, sürekli bu camiadan alıyor. Ata`yı aldı, Vasfi`yi aldı, Süleyman`ı, Hüseyin`i, Yasin`i, Riyadı, Cumali`yi, Turan`ı aldı, Aytaç`ı aldı. Bakın Allah kimin tezgâhındaki mahsulü alıyor. Demek ki bu ülkede Allah`a şehit sunabilen böylesine güzel bir camia var. Öyleyse bizlerde üzerimize gaflet bezini üzerimize çekmişsek, adı korku olsun, zindan kaygısı, geçim korkusu olsun hangi bezi üzerine çekmişsen, Allah ‘Ey örtüsüne bürünen kalk ve uyar` ayetini sana indirmiş. Kalk artık, oturma dönemi bitti, Kalk insanları uyar, oturmak sana yasak, aman ha aman sakın yatağında ölme. Çünkü bizim şehadeti arzulayan bir peygamberimizi vardı. Bizlerde şehadeti kalbimizle yaşantımızla istemeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Şehit olmuş İslami hareket liderlerin hayatlarından anektodlar veren Emre, bu liderlerin şehit olmak için gece gündüz çalıştığına dikkat çekerek, şehitliğin basit ve kolay kazanılamayacağını söyledi.

Yapılan konuşmalarından ardından Grup Kervan`ın söylediği ilahi ve ezgilerle devam eden etkinlikte sık sık tekbirler getirildi.

İsrafil Taştan`ın 6-7 Ekim olaylarında PKK`lilerce vahşice şehit edilen Yasin Börü anısına okuduğu şiir, salonda duygulu anlar yaşanmasına neden olurken, program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA) 




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir