• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Yeni atanan Öğretmenlere Eğitim Seminerleri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEB tarafından Iğdır'a yeni ataması yapılan 83  aday öğretmeni yetiştirme sürecinde, danışman öğretmen eğitim seminerleri başladı.

Iğdır İmam Hatip Lisesi salonunda yapılan toplantıya  Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Veysel Öztürk, Iğdır Milli Eğitim Müdür vekili  Muhittin Yücel, Şube Müdürü Süleyman Akkuş, Şube Müdürü Sedat Bilir ve danışman olarak belirlenen öğretmenler katıldı.

Kısa bir konuşma yapan Iğdır Milli Eğitim Müdür vekili Muhittin Yücel, "Öğretmenlerimize okul yönetimiyle, öğretmen arkadaşlarıyla, velilerle ve öğrencilerle ilişkilerini nasıl oluşturacaklarını ve genel devlet yapısının nasıl işlediğini, mevzuatımızı anlatmaya çalışacağız. Bu anlamda tecrübesi olan öğretmenler ´danışman öğretmen´ olarak belirlendi.Arkadaşlar ilimize yeni atanan öğretmenlere  rehberlik edeceksiniz. Onları en iyi şekilde yetiştireceksiniz. Stajyer öğretmenlerin sizlerden öğrenecekleri  çok şeyler var. Sizlerden öğrendiklerini öğrencilerine aktaracaklardır. Usta çırak ilişkisi içinde bu arkadaşları yetiştirmek için gayret gösterin, çalışın." dedi.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Veysel Öztürk de  yaptığı konuşmada “Stajyer öğretmenler, yeni bir olayla karşılaştıklarında danışman öğretmene ulaşıp soruna çözüm arayacaklar. Bir abi kardeş, abla kardeş ilişkisi oluşturuyoruz. Bu tabii ki mesleki bir ilişki. Bu eğitim sürecinde genç öğretmenlerimiz de tecrübeli öğretmenlerimize yeni şeyler öğretecekler. Çift taraflı bir bilgi alışverişi olacak. Bu da yeni bilgi ve becerilerin yayılımını kolaylaştıracak." şeklinde konuştu.  ( Zülfü Dinç-İLKHA )








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir