• DOLAR 32.491
  • EURO 34.608
  • ALTIN 2473.491
  • ...
GAÜN`de `Şehadet Mevsimidir Şubat` konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İdealist Gençler Topluluğu tarafından Gaziantep Üniversitesi`nde düzenlenen ve yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen "Şehadet Mevsimidir Şubat" konulu konferansta şehadetin önemine vurgu yapıldı.

Üniversiteli öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferans Muhammed Sabri Altun`un Kur`an`ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Şubat ayında şehit olan Müslümanlar ile ilgili sinevizyon gösterimi ile program devam etti.

Şubat ayının şahadet ayı olduğu vurgulanan konferansta Gaziantep İmam Hatipler Derneği Başkanı Eğitimci Abdulkadir Aydoğan, bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Şubat ayında yüzlerce âlim ve dava lideri şehit olduğunu belirten Aydoğan,  bu ayda zulüm, baskı ve dayatmalara boyun eğmeyerek Müslümanların izzet ve şereflerini korumaya çalışırken, birçok İslam âliminin zalimlerin gaddar ve hain mermilerine hedef olduğunu söyledi.

Şubat ayının şahadet ayı olduğunu ifade eden Aydoğan, “Şubat ayı bizler için en önemli aylardan birisidir. Şubat ayı Şehadetle ve şehitlerin kanıyla süslenmiş farklı bir aydır.” dedi.

Kerbela olayından örnekler veren Aydoğan, “Hz. Zeynep Kerbela`nın yanık sesi oldu. Hüseyinlerin habercisi oldu. Onların akan kanının ve Kur`an`ın müfessiri oldu. Diyar diyar, belde belde Hz. Zeynep Hüseyin`in mesajını iletti. Hz. Hüseyin (ra) Kerbela`ya doğru arkadaşları ile giderken, ‘bizimle can vermeye gelenler  gelsin` dedi. Allah (c.c) yolunda kanını akıtmak isteyen gelsin. Bu yolda kanını akıtmaya hazır olanlar gelsin.` demişti ” ifadelerini kullandı.

Program yapılan dua ile son buldu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir