• DOLAR 32.57
  • EURO 34.893
  • ALTIN 2426.362
  • ...
200 Kişinin Öldüğü Gemi Denizden Çıkarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Endonezya`nın Cava adası açıklarında geçtiğimiz hafta batan göçmenleri taşıyan gemiye ulaşıldı. Gemi denizden çıkarılırken, kaza sonucu kaybolan 100`den fazla kişiye ise halen ulaşılamıyor. Endonezyalı yetkililer, göçmen gemisinin batması sonucu şimdiye kadar 49 kişinin sağ kurtarıldığını açıklarken, 101 cesede ulaştıklarını bildirdi.

Endonezya`da denizden çıkarılan gemiyi görmek isteyen halk sahile akın ediyor. Gün yüzüne çıkarılan gemi, kaçak göçmenlerin yaşadığı trajediyi gözler önüne serdi. Okyanus yolculuğuna çıkan geminin ahşaptan ve kalitesiz yapısı görenleri hayrette düşürdü.

Endonezya arama kurtarma ekibi BASARNAS Doğu Cava Başkanı Sutrisno, bugün yaptığı açıklamada, "Bugün itibari ile arama kurtama çalışmamıza son verdik. Çalışmalarımız sonucu 49 kişi sağ kurtarıldı. Ayrıca 101 ceset bulundu." dedi. Geminin batması sonucu kaybolan 100`den fazla kişi ise bulunamadı.

Endonezya`nın Cava adası açıklarında geçtiğimiz hafta göçmenleri taşıyan bir gemi batmıştı. Aşırı dolu olduğu için battığı tahmin edilen gemide, kadın, çocuk ve erkek 250 kişinin bulunduğu belirtilmişti. 100 kişilik kapasitesi olan gemide 250 yolcunun olduğunu söyleyen Doğu Java Eyaleti Emniyet Müdürü Yardımcısı Edy Sumantri, geminin Hint Okyanusu`ndaki dev dalgalara dayanamayarak devrildiğini ifade etmişti.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir