• DOLAR 32.428
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.979
  • ...
Van'da tarihi eser kaçakçılığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muradiye’nin Ünseli Beldesi mevkiinde jandarma tarafından yapılan yol kontrol faaliyetlerinde durdurulan 2 kargo aracında tarihi eser ve çok sayıda kaçak sigara ele geçirildi.

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İstihbari çalışmalarını sonlandıran Jandarma ekipleri, Muradiye ilçesinde tarihi eser ve sigara kaçakçılığı yaptığı değerlendirilen şahısları tespit ederek operasyon başlattı. Operasyon kapsamında Muradiye İlçesi Ünseli Beldesi mevkiinde durdurulan bir otomobil ve iki ayrı kargo aracında yapılan aramalarda, değişik dönemlere ait dokuz adet tarihi eser ile birlikte, tıbbi malzeme kolilerinin ve üzüm çuvallarının içerisine gizlenmiş vaziyette toplam 100 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Ele geçirilen tarihi eserler incelenmek üzere Van Müze Müdürlüğü’ne teslim edilirken, yakalanan kaçak sigaraların piyasa değerinin ise yaklaşık 400 bin TL olduğu belirlendi.” denildi.

Açıklamanın devamında ise “Bu operasyonla birlikte 2016 yılında Van İl Jandarma Komutanlığı’nca yakalanan kaçak sigara miktarı 1 milyon 774 bin pakete ulaşırken, ele geçirilen sigaraların piyasa değeri ise 7 milyon 100 bin TL’yi buldu.” ifadeleri yer aldı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir