• DOLAR 32.559
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2429.829
  • ...
220 kilo ağrılığındaki kadın tüp mide ameliyatı oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yıllarca aşırı kilonun verdiği şeker, tansiyon ve uyku apnesi gibi sağlık sorunlarıyla uğraşan ve yaşam kalitesi iyice düşen 5 çocuk annesi 46 yaşındaki Ayşe Fatma Yaymeşin, ameliyat korkusunu yenerek, tüp mide ameliyatı oldu.

Aşırı kilolarından rahatsız olan 46 yaşındaki Ayşe Fatma Yaymeşin, kilolarından çok rahatsız olunca Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne başvurdu. Yapılan incelemelerin ardından tüp mide ameliyatı olan Yaymeşin, artık zayıflamak için gün sayıyor.

Hayatının büyük bir bölümünü aşırı kilo problemleri yaşayarak geçiren Yaymeşin, fazla kilolarından kurtulmak için tedavi gördüğü Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde yapılan başarılı bir operasyonla tüp mide ameliyatı olarak bir yıl içerisinde en az 90 kilo vermenin mutluğunu yaşıyor.

220 kilo ağırlığında hastasını başarılı bir şekilde tüp mide ameliyatını gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Eren Ali Mecit, Tüp mide ameliyatının midenin uzun aksından kesilerek hacminin yüzde 70 oranında azaltılmasını sağlayan bir operasyon olduğunu söyledi.

Hastasının bir yıl içerisinde tahminen bir yıl içerisinde 80-90 kilo vermesini hedeflediklerini belirten Mecit, “Çok hızlı bir şekilde kilo vermek ilk başlarda sağlık açısından sıkıntılar meydana getirebilir. Bu ameliyatın amacı zaten yenilen besinlerin daha az yenmesidir. Midenin daha çabuk doymasıdır. Hastamız tabi yavaş yavaş kilo verecek. Hastamız tahminen bir yıl içerisinde 80-90 kilo vermesini hesaplıyoruz. Daha hızlı vermesi zaten sağlık açısından zaten sıkıntılar yaratabilir.”dedi.

Tüp mide ameliyatı ile obezitenin problem olmaktan çıktığını belirten Mecit, 220 kilo olan hastasının tüp mide ameliyatı ile kilolarından kurtulacağını belirtti.

Hastasının kilolarından dolayı yürüyemediğini bundan dolayı ameliyat olmasının önemli olduğunu belirten Mecit, “Hastamız bize ilk tedavi için geldiğinde 220 kiloydu. Vücut kinteksi 70 düzeyindeydi. Normalde 40`ın üzerinde aşırı kilo demek oluyor. Hastamız kilolarından dolayı yürüyemiyordu. Kendi kişisel ihtiyaçlarını karşılayacak durumda değildi. Tabi biz zayıflatmak amacıyla kapalı tüp mide ameliyatı planladık. Ancak aşırı kilolarından ve diğer sağlık sorunlarından dolayı ameliyatı biraz riskliydi. Bu konuda kendisini bilgilendirdik. Kendisi de aşırı kilolarından kurtulmak istediğini söyledi. Geçtiğimiz hafta kapalı tüp mide ameliyatı yaptık. Ameliyatımız başarılı geçti. Hastamız bu günde taburcu olacaktır.”ifadelerini kullandı.

Tüp mide ameliyatı olan Ayşe Fatma Yaymeşin, aşırı kilolarından kurtulacağı için çok sevinçli olduğunu söyleyerek, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Daha öncede ameliyat olmayı denediğini ancak cesaret edemediğini belirten Yaymeşin, “Ben bu aşırı kilolarımla çok sıkıntı çekiyordum. Kızım ve gelinimin yardımı ile hayatımı idame ediyordum. Kendim kalkıp oturamıyordum. Birilerinin yardımı ile kalkıp oturabiliyorum. Daha Antalya`ya gittim. Orada ameliyat olmak istedim. Fakat korktuğumdan dolayı orada ameliyat olamadım. Burada bana bir cesaret verdiler. Kardeşlerimin desteği ve cesareti ile oldum. Doktorumda bana cesaret verdi.”dedi.

Bundan sonra zayıflamaya çalışacağını belirten Yaymeşin, “Yürümeye başlayacağım. Bende herkes gibi çocuklarımla gezeceğim. Kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılayacağım. Benim gibi kilolu olan hastalar da gelip ameliyat olsunlar. Korkamaya gerek yok. Evimde işimi tutmak istiyorum. Çocuklarım şuan çok seviniyorlar. Bu bana yeter.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir