• DOLAR 32.32
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2294.916
  • ...
Öğretmenlere Temel Afet Bilgileri Eğitimi Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, bugün itibari ile başlayan eğitim sürecine katılmak için Van`a dönüş yapan ve deprem süresince Van`da kalarak Vanlıları yalnız bırakmayan ve özverili bir şekilde çalışan eğitimcilere teşekkür konuşması yaptı.

 

Sayılır, öğretmenlere `Temel Afet Bilgileri Eğitimi Semineri`nin önemi ve öğretmenlere düşen olumlu çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Topluma yön verecek olan öğretmenlerin kendilerini iyi yetiştirmeleri, öğrencilerini de iyi yetiştirmeleri gerektiği vurgulandı.

 

Öğretmenlerin Van`da yaşayabileceği her türlü sıkıntılarla ilgilenileceği, hiçbir öğretmenin mağdur edilmeyeceği belirtilen seminerde, okulların fiziki durumu ile ilgili eğitime hazırlık çalışmalarının devam ettiği vurgulandı. Van`da kalan öğrencilerle gerekli diyalogların yapılacağı, okulların açılması için, Bakanlık ve Valilik ile yapılacak yazışmalar sonunda ne gerekiyorsa yapılacağı belirtildi.

 

Depremden sonra yapılan teknik çalışmalar ile hasarlı raporu verilen hiçbir okula öğrenci alınmayacağı belirtildi. Söz konusu okulların öğrencilerinin eğitimlerinden geri kalmamaları için taşıma yoluyla başka okullarda eğitim almaları sağlanacak.
 
Mahmut Aytekin - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir