• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Meraları satılan köylüler 2 bin koyunla ilçeye indi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bismil ilçesine bağlı Ulutürk (Darlo) köyü sakinleri, köyün 5 bin dönümlük merasının hazineye çerçevesinde tapulanıp satıldığından dolayı hayvanlarının otlatmak için yerleri kalmadığını belirtti. Duruma tepki gösteren köylüler, 2 bin koyunla ilçeye gelerek yetkililere seslerini duyurmaya çalıştılar.

Köylülerin geçim kaynağının hayvancılık olduğunu dile getiren köy sakinlerinden Kadri Düşerge, meralar olmazsa hayvancılığı bırakacaklarını ve aç kalacaklarını söyledi.

Düşerge, “Biz köylüler mahcup olmuşuz bu kadar hayvanla nere gideceğiz. Gittiğimiz yerde tarla sahipleriyle sorunlar yaşıyoruz. 5 bin meramızı almışlar. Hayvanlarımızı dışarı çıkartamıyoruz bu böyle nereye kadar devam edeceğini biz de bilemiyoruz. Yılardır bu sorunu yaşıyoruz yetkililere başvurmamıza rağmen bir sonuç çıkmıyor meramızı tarlaya çevirenler onlar kiminle bunu yaptırıyorsa işlerini hal ediyor ve meralarımızı gasp etmişler. Bu meralar satılığa çıkartıldığı için meralarımız şu an tarlalara çevrilmiş biz köylü olarak geçim kaynağımız olan hayvancılıkla ortada kaldık. Yetkililerin bu soruna derhal bir çözüm bulmaları meralarımızı bize geri verilmesini istiyoruz.” dedi.

Kendilerine haksızlık yapıldığını savunan köy sakinlerinden Mehmet Aksoy, “Köyümüzün tüm meralarını aldıkları için hayvanlarımız dışarı çıkamıyor. Otlatacak bir meramız yok. Hayvanlarımız tarlalara girdiği zaman da bizi jandarmaya şikâyet ediyorlar. Hayvanlarımızı götürecek bir yerimiz yok.” diye konuştu. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir