• DOLAR 32.555
  • EURO 34.872
  • ALTIN 2436.131
  • ...
Van`da öğrencilere
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen 112 Acil Çağrı Merkezi'nin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesini amaçlayan “Yaşama yol ver” projesi devam ediyor.

Program öncesi 112 Acil Servis görevlileri, tarafından  “Yaşama yol ver” bilgi eğitim programında sinevizyon eşliğinde acil sağlık hizmetlerinin insan hayatı için taşıdığı önemi anlatarak öğrencilere broşür dağıttı.

112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dilek Balta, “Sağlık Bakanlığımızca Sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik ‘112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi` açısında, toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla hazırlanan kampanya okullarda öğrencilerimizle paylaştık. Hayat kurtarırken de dakikalar hatta saniyelerin dahi önemli olduğunu unutmamamız gerekiyor. Yürütülen proje ile çocuklarımıza toplumda güvenli yaşam alışkanlığı sağlamak, acil sağlık gereksinimi durumlarını öğretmek, bu gibi durumlarda nasıl hareket edileceğini öğretmek, 112 Acil çağrı merkezinin gereksiz aranmasının ne tür sonuçlar doğurduğunu ve bu gibi hareketlerden kaçınılması gerektiğini belirttik.” dedi.

112 Acil sistemi hakkında bilgi verilen öğrenciler de böyle bir uygulamanın kendileri açısından da önemli olduğunu vurgulayarak, sağlık görevlilerinin insan hayatını kurtarmak için zor ve meşakkatli bir görevi yerine getirdiklerini şimdi daha iyi anladıklarını ifade etti.

Sunum sonunda tüm çocuklara bilgilendirici broşür ve promosyon dağıtıldı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir