• DOLAR 32.52
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2433.92
  • ...
`Şehid İslam toplumuna can verir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karlıova`da faaliyetlerde bulunan KAR-DER, Şubat ayı dolayısıyla Şehitleri anma ve anlama programı düzenlendi. Programda, şehitlerin kanının İslam davasına ve toplumuna adeta can verdiği vurgulandı.

Kar-Der hizmet binasında düzenlenen program, Kur`an tilaveti ile başladı. Ardından, şehitleri anlatan bir sinevizyon sunumu yapıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şube başkanı M. Ali Ortaç, Müslümanlar için birçok değerli kavramın olduğunu ancak hiç birinin Şehid ve Şehadet gibi değerli ve anlam bakımından kutsal olmadığını söyledi.

İslami bir terim ve değer olan Şehid ve şehadet kavramlarının beşeri ideolojiler uğrunda çarpışıp ölenler için asla kullanılmaması gerektiğine vurgu yapan Ortaç, tüm beşeri ideolojilerin İslam`a bakış açıları ortadayken İslami bir terimi ölüleri için kullanmalarının da kınanması gereken bir durum olduğunu belirtti.

Ortaç, “İslam düşmanı şeytan uşağı zalimler, Hz. Âdem`den bugüne dek yeryüzünü müminlere dar etmek ve bu vesileyle onları imanlarından, topraklarından uzaklaştırmanın hesabı ve uğraşı içerisindedirler. Onlar bu şekilde Şeytanın ‘hizbi` olarak batıl bir davayı sürdürürken, Allah da biz inananların, Allah ‘hizbi` olarak batıl karşısında canlarımızla ve her ne kadar varsa mallarımızla da Hakkın mücadelesini İlay-ı Kelimetullah için vermemiz gerekir.” dedi.

Günümüzdeki maddi şartların İslam düşmanlarından yana olduğunu söyleyen Ortaç, Müslümanların bunun karşısında takva zırhına bürünüp direniş sergilemesi gerektiğini kaydetti.

“Şehadet, donuk kanlı toplumların bedenlerine enjekte edilen taze kan gibidir”

“Şehide değil, ama Şehidin ardından ağlanır.” diyen Ortaç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü o zalimin karşısında mazlumun yanında hakka davet eden bir ıslah ediciydi. Artık bu görevde o yanımızda olmayacak, o yüzden Şehidin ardından ağlamak lazım. Şehadet, donuk kanlı toplumların bedenlerine enjekte edilen taze kan gibidir. Şehid toplumun omuzlarına yeni bir gayret ve bedenine can verir. Şehidin kanı İslam davası için bereket, onun kanını akıtan zalimler için ise bir uğursuzluk vesilesidir. Şehid bir mum gibi kendini yakıp, etrafını aydınlatmakla da kalmayan, gönlündeki İslam aşkıyla başka mumları da yakıp giden bir nurdur. Şehidin mantığı ıslah olup, ıslah etme mantığıdır. Şehid sözünde sadık olandır.” dedi.

Şehitlerin kanlarıyla, Şubat soğuğunda cemre olup içimizi ısıttıklarını dile getiren Ortaç, “Toplum içinde yaşayan Şehidler olmaya yani Şehidler gibi yaşamaya gayret göstermemiz lazım. O zaman toplum, biz yaşayan Şehidlerle de aydınlanıp, hayat bulup ıslah olacaktır.” diye konuştu.

Program yapılan dua ile sonlandı. (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir