• DOLAR 32.6
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2499.133
  • ...
Aytaç Baran Davası`nın ilk duruşması başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR üyesi ve Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran`ın PKK tarafından katledilmesiyle ilgili açılan davanın ilk duruşması, Kayseri 2`inci Ağır Ceza Mahkemesinde 10.15`de başladı.

Şehit Aytaç Baran`ın eşi ve çocuklarının yanısıra çok sayıda avukat ve STK temsilcisinin de takip ettiği duruşmaya HÜDA PAR Kurucu Başkanı Hüseyin Yılmaz da avukat olarak katıldı.

Diyarbakır`ın Yenişehir ilçesinde 9 Haziran 2015 tarihinde evinin önünde katledilen Baran`ın dosyasının, Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesinin güvenlik gerekçesini ileri sürerek Adalet Bakanlığına naklettiğini ardından da Kayseri 2`inci Ağır Ceza Mahkemesine gönderildiğini ifade eden dava avukatlarından Abdulgani Orhan, ilk duruşma öncesi Aytaç Baran Dosyası ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

Cinayetle ilgili katil zanlısı olarak sadece bir kişinin tutuklu olduğunu ancak bu sayının daha da fazla olması gerektiğini savunan Orhan, gizli tanık ifadelerine göre cinayetin Eşit Özgür Yurttaş Derneğinde planlandığının ortaya çıktığını, iki tetikçi ile birlikte çok sayıda keşif ve gözcünün de cinayete iştirak ettiğini, tüm bu şahısların da yakalanıp yargılanması gerektiğini belirtmişti.

Tutuklu sanık görüntülü konferansla duruşmaya katılacak

Aytaç Baran Davası`nın tek tutuklu sanığı Diyadin Gümüş`ün bulunduğu Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevinden görüntülü konferans (SEGBİS) sistemi ile duruşmaya katılacak.

Öte yandan, Şehit Aytaç Baran`ın babası, eşi Güşen Baran ile çocukları Hüseyin (5) ve kendisiyle aynı ismi taşıyan 7 aylık oğlu Aytaç da Kayseri`ye gelerek duruşmaya katıldı. Aytaç Baran`ın yakın akrabalarının yanısıra çok sayıda avukat ve STK temsilcisinin de izlediği duruşmaya HÜDA PAR Kurucu Başkanı Hüseyin Yılmaz da avukat olarak katıldı.

Duruşma bitiminde Baran`ın avukatları ile yakınları adliye önünde basın açıklaması yapacak. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir