• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Şehadet en kârlı ticarettir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahta Çağrı-Der tarafından ‘Şubat ayı Şehadet ayı` programı düzenlendi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, şehidliğin en kârlı ticaret olduğunu belirtti.

Program, İbrahim Halil Ödemiş hocanın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı, ardından sinevizyon gösterimi sunuldu.

Etkinlikte bir konuşma yapan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, şehidliğin önemini anlattı.

Şehadeti, kârlı bir ticarete benzeten Göktaş, Allah`ın, şehadeti mümin kullarına verdiği güzel bir ticaret olduğunu söyledi. “Şüphesiz Allah, müminlerden canlarını ve mallarını, kendilerine vereceği cennet karşılığında satın almıştır...” ayetini hatırlatan Göktaş, “Evet, bu ticaret çok güzel bir ticarettir Yasinlerin, Hüseyinlerin, Hasanların, Cengizlerin ve daha nice şehidlerin ticaretidir.  Şehadet ve şehid, dünyada da yaşayan şehidler gibidirler. Şehid olmadan önce onlar değil harama, değil başkasının namusuna, değil başkasının malına, kendilerine helal kılınan eşlerini bile geride bırakarak kendilerini Rablerine adamışlardır.” dedi.

Göktaş hoca ‘`Sevgili Müslümanlar, inanın ki Güneydoğuda canını, malını ve tüm varlığını İslam`a adamış nice Müslüman kardeşlerimiz var. Onlara bakıyorum evinden, ailesinden, eşinden, çocuklarından ayrı kalmışlar, ceza evlerine girmişler, günlerce, aylarca işkence görmüşler ama İslam davasından vazgeçmemişler. Yılmadan, bıkmadan, usanmadan İslam davasını haykırmışlar.” ifadelerini kullandı.

Program, Özlem Ajans sanatçılarından Derviş Madsor`un seslendirdiğini ezgi ve ilahilerin ardından Mehmet Eren hocanın okuduğu dua ile son buldu. (Ömer Faruk Aydın- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir