• DOLAR 32.52
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2422.036
  • ...
Hırsızlar Suçüstü Yakalandılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Hırsızlara yönelik olarak düzenlenen operasyonda, TPAO`ya ait sahalardan olan Batıraman, Doğuraman, Garzan ve Silvanka bölgesinde bulunan petrol üretim kuyularındaki dinamoya elektrik enerjisi sağlayan ve indirme kablosu ile yüksek voltajı düşük voltaja çeviren yağlı trafoları çalarak piyasaya sattıkları belirtilen 6 kişi suçüstü yakalandılar.

 

Operasyonda ele geçirilen minibüs içerisinde; TPAO`ya ait 1 adet ETİTAŞ marka F-30 tipi yüksek voltajı düşük voltaja çeviren yağlı trafo, 8 parça halinde toplam 90 metre bakır elektrik kabloları, 1 varil trafo yağı ile şüphelilerin olayda kullandıkları 3 adet çelik makas, 1 adet tırpan, 2 adet boru anahtarı, 1 adet kazma, 1 adet balyoz, 1 adet kürek, 1 adet 1 metre uzunluğunda yuvarlak demir, 5 adet cıvata anahtarı, 1 adet kurbacık anahtarı, 1 adet el feneri, 1 adet dürbün, 9 adet iş eldiveni, 1 adet ruhsatsız 222 seri nolu Apaçi Gold marka Av Tüfeği ve 12 kalibrelik 25 adet Av Tüfeği Fişeği ele geçirildiği öğrenildi.

 

Zanlılardan 4`ü tutuklanarak Batman M Tipi Kapalı Cezaevine gönderilirken, bir zanlı yaşının küçük olması nedeniyle çocuk mahkemesine sevk edildi. Bir zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.
 
Halid Coşkun - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir