• DOLAR 32.521
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2420.701
  • ...
Ramazanoğlu, `Birileri gibi teröristin taziye çadırında bulunmayız.`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde yaptığı  ziyaretler  kapsamında geldiği Batman`da kentteki STK temsilcileriyle Kristal Park`ta bir araya geldi.

Bakan Ramazanoğlu, toplantıda, Ankara`da askeri personeli taşıyan servis aracına bombalı saldırı düzenlediği iddia edilen Abdulbaki Sönmez`in taziyesine katılan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer hakkında da açıklamada bulundu.

Programa, AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Batman Valisi Azmi Çelik, bazı kamu kurum müdürleri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu  temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Sema Ramazanoğlu, bölgede yaşanan savaşlara ve ekonomik krizlere rağmen Türkiye`nin büyük bir gelişme içerisinde olduğunu söyledi.

Anadolu`nun bereketi, insanının çalışkanlığı ve üretkenliği sayesinde ülkenin son 13 yılda ortalama yüzde 5 büyüme hızıyla ekonomide güvenli bir liman haline geldiğini ifade eden Bakan Ramazanoğlu, “Bir toplumda değişim sadece belirli bir alanda gerçekleşmez. Değişen siyaset anlayışı, hem ekonomide hem de sosyal ve kültürel alanlarda olumlu gelişmelere yol açar. Artık her açıdan daha özgür, daha müreffeh ve kendine olan özgüveni çok daha yüksek bir Türkiye var. Sivil toplum, bu yeniden canlanma sürecinde toplumsal gelişimin, demokratikleşmenin ve ekonomik kalkınmanın önemli bir aktörü haline gelmiştir.” dedi

Başbakanın, eylem planında müjdelediği Aile Sosyal Destek Projesini (ASDEP) hayata geçirdiklerini belirten  Bakan Ramazanoğlu, bu proje ile çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlılara tüm sosyal hizmetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını vurgulayarak, “Yürüttüğümüz hizmetlerde siz değerli STK`larımızla fikir alışverişinde bulunuyor, görüş ve önerilerinizi alıyoruz. Çünkü kalıcı projelerin hayata geçirilmesinde, toplumsal farkındalığın artırılmasında sivil toplum kuruluşlarımızın etkisi büyüktür.” diye konuştu.

Bir gazetecinin geçen hafta Ankara`da askeri personeli taşıyan servis araçlarına bombalı saldırı düzenlediği iddia edilen Abdulbaki Sönmez`in taziyesine katılan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer hakkında sorduğu bir soru üzerine Bakan Ramazanoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 “Yaklaşık 4 haftadır tüm ekibimle beraber, bakan arkadaşlarımız ve Başbakanımızla beraber bölgede ziyaretlerimizi yapıyoruz. Bu ziyaretlerimiz sadece resmi alanda değil, biz aileleri de ziyaret ediyoruz. Bu terörün mağduru olan, terörün parçaladığı ve yerlerinden ettiği aileleri ziyaret ediyoruz. Birilerinin yaptığı gibi gidip teröristin taziye çadırında bulunmuyoruz. Biz gerçekten çocuklarını, evlerini kaybeden ve mağdur olmuş ailelerin yaralarını sarmak için buradayız. Birileri de daha fazla öldürmek için bunu kendilerine şiar edinmişleri savunmak için gidip onların taziye çadırlarında bulunuyorlar. Biz ise bugün yaptığımız gibi gerçekten savaşın, terör örgütünün ve bu coğrafyayı, kardeşliği bozmak isteyenlerin mağdur ettiği ailelerin yanındayız. Kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Yapılan ziyaret ve görüşmelerin ardından Bakan Ramazanoğlu, Batman Havalimanından Ankara`ya uğurlandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir