• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
Kafkasyalı Müslümanlar, `Türkiye`nin yanındayız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Fatih Camisinde bir araya gelen bir grup Kafkas Müslümanı geçmişte yaşadıkları Rus vahşetlerini duyurmak amacıyla basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında gerilen Türkiye Rusya ilişkilerine değinilerek, Kafkas Müslümanlarının Türkiye`nin yanında yer aldıkları ve Türkiye`yi destekledikleri belirtildi.

Basın açıklamasında şu ifadelere ye verildi:

“72 yıl önce Çeçen ve İnguş halkları yabancı memleketlere, cansız ve aç steplere topluca sürgün edilmişlerdir. Sadece bir gece içinde kadınlarımız, yaşlı ve çocuklarımız, engelli vatandaşlarımız adeta birer hayvan gibi Sovyetler Birliği komiserleri tarafından yük trenlerine bindirilip ölüme gönderildi.

Güçsüz kalan babalarımız annelerimiz ve çocuklarımız susuzluktan, soğuktan ve dayanılmaz kötü şartlardan dolayı doğrudan trenlerin içinde ölmüş sağ kalanlar ise Kazakistan çöllerine atılmıştır.

Fakat çile bitmemişti, vatanına dönebilen Çeçen halkından geri kalanları bile, halkımızın sürgün edildiği 23 Şubat 1944 tarihini bayram olarak kutlayan yine aynı militarist yapı tarafından ölüme maruz bırakıldı. 1993 yılından itibaren Çeçen savaşını başlatan Rusya 300 bin sivil vatandaşımızı daha katletti.

Bizler Rusya`nın tarihsel terörünün masum kurbanları olarak bu canavarlara kapatılmamış hesaplarımız bulunduğunu ve Rusya emperyalizmine karşı durarak Türkiye`nin ulusal güvenliği ile ilgili kaygılarını paylaştığımızı ifade etmek isteriz. Bu bağlamda tüm gücümüzle Türkiye Devletine sınırsızca destek olmaya hazır olduğumuzu beyan ederiz.” (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir