• DOLAR 32.555
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2429.68
  • ...
Sur`da `tahliye ve teslim ol` anonsları çağrıları sonuçsuz kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sur`da bulunan bazı evlerdeki sivil halka tahliye olmaları için koridor açılırken, aynı koridordan PKK`lilere ise teslim olmaları yönünde anonslar yapıldı. Fakat tüm çağrılar sonuçsuz kaldı.

Diyarbakır Valiliği tarafından önceki gün yapılan açıklamada, çatışma bölgesinden 6 kişinin tahliye edildiğini, operasyon bölgesindeki her noktadan farklı saatlerde vatandaşın duyacağı şekilde, ses yayın cihazları ile anonslar yapıldığı belirtilmişti.

Bugün ise önceden duyurusu yapılan ve saat 15.30 itibariyle koridor açılan bölgede, varsa sivillerin tahliyesi ile teslim olmak isteyen PKK`lilere sesli anons ve çağrılarda bulunuldu.

Konuyla ilgili Valilik tarafından yapılan açıklamada; sağlık ekiplerinin, gelmek isteyenleri Dört Ayaklı Minare bölgesinde bekledikleri anonsları yapıldığı, fakat 2 saat süre ile tahliyesi talep edilen vatandaşların gelmediklerinin tespit edildiği ifade edildi.

Hatırlanacağı üzere, 19 Şubat 2016 tarihinde Cumhuriyet İlkokulu bölgesinde Köprülü Sokak ve Muallak Sokak girişinde saat 16.20 sıralarında Muallak Sokak istikametinden 3 kadın (kadınlardan bir tanesi battaniye içinde yaralı) ve 3 erkek kolluk güçlerinin bulunduğu noktaya gelmişlerdi. Söz konusu kişiler Cumhuriyet İlkokulu önünden alınmış, battaniye ile taşınan kadının yaralı olduğu tespit edilerek 112 Acil Servis ambulansına teslim edilerek hastaneye kaldırılmıştı.

Daha sonra, tahliye edilenlerin arasında yaralı olan Fatma Ateş isimli kadın hayatını kaybetmiş, diğer 5 kişi savcılığa çıkarılmıştı. İfadeleri alınan DİHA Muhabiri Mazlum Dolan, Fahrettin Ateş, Ekrem Karatay ile hayatını kaybeden Fatma Ateş'in kızları Sinem ve Fatma Ateş tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hâkimliği`ne sevk edilmişti.

Nöbetçi Diyarbakır 1'inci Sulh Ceza Hâkimliği`nde sorguları yapılan 5 şüphelinin 'terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Açılan koridordan kolluk güçlerinin bulunduğu noktaya gelenlerin ise şunlar olduğu belirtilmişti:

Ekrem Karatay, Fatma Ateş (ölen kadın), Fahrettin Ateş  (ölen Fatma Ateş'in kocası), Hüsamettin Ateş (ölen Fatma Ateş'in kayınbiraderi, Fahrettin Ateş'in kardeşi), Fatma Ateş (ölen Fatma Ateş`in kızı), Sinem Ateş (mahallesinde Sibel olarak biliniyor), Mazlum Dolan (DİHA Muhabiri) (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir