• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
Vali Köşker, Hesarek kayak tesisini inceledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hesarek Kayak Tesisinde incelemelerde bulunan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger,  il Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan’dan tesis hakkında bilgi aldı.

Vali Köger, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Hesarek Kayak Tesisimizin zirvesinde bulunmaktayız. Hem ilimizden hem il dışından gelen kayakçılarımız kar yağdığından beri tesisimizi kullanıyorlar. Öncelikle tesisimizin Bingöl’e hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Köşger, “Bingöllü gençlerimizin, Bingöllü vatandaşlarımızın güzel sporcular yetiştirmeleri, kayak sporundan en iyi şekilde yararlanmaları için olması gereken çok güzel bir tesis kurulmuş oldu. Bu işi profesyonel olarak yapan ve Türkiye’deki birçok pisti denemiş arkadaşlar da buradalar, objektif olarak değerlendirmeleri de bu yönde ki Türkiye’de bu ayarda pistin çok az olduğunu dile getirdiler. Tanıtımının da iyi yapılması ile özel sektörün de ilgisinin cezp edilmesi ile Bingöl’e turizmde ciddi bir ivme kazandıracaktır. Hali hazırda 70 kişinin konaklayabileceği yerimiz mevcut. Kayak tesisimizde oldukça kifayetli pistimiz bulunmakta. Çok sayıda kayak sever hizmet edecek durumda.” ifadelerini kullandı.

“Tesisimizin sadece Bingöllülere değil, Bingöl’e komşu olan iller başta olmak üzere tüm ülkemize hizmet verebileceğini düşünüyorum.” diyen Köşger, “Pist çok güzel, tesis çok güzel. İstanbul’dan uçak ile 1 buçuk saatte Bingöl’e gelebiliyor, yarım saatte de kayak tesisimize ulaşabiliyorsunuz. Dolayısıyla İstanbul’dan ve diğer metropol kentlerimizden çıktıktan 2 saat içerisinde kayak tesisimize ulaşmış oluyorsunuz. Türkiye’de pistte en uzun kar kalma süresine sahip olduğunu tahmin ediyoruz. Profesyonel kayakçılarımızı, kayaktan zevk alan tüm vatandaşlarımızı Bingöl’e davet ediyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir