• DOLAR 32.51
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2434.749
  • ...
`Kur`an-ı Kerim İle Topluma Hayat Vermek Gerekir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KAYSERİ -20 Kasım Pazar günü 53 merkezde Kur`an Nesli Platformu`nun düzenlediği `Umre Ödüllü Kur`an-ı Kerim İlimleri ve Meal Yarışması` birincisi İrfan Toker, Kur`an-ı Kerim`i anlamanın önemi ve gerçekleştirilen yarışmaya ilişkin duygu ve düşüncelerini aktardı. İrfan Toker, Kur`an-ı Kerim`i iyi anlamada siyer ve sünnetin iyi kavranması gerektiğini söyledi.
 
Her Şehirde Kur`an-ı Kerim Merkezleri Kurulmalıdır
Yarışma birincisi İrfan Toker toplumun yürüyen Ku`an-ı Kerim`lere ihtiyaç duyduğunu kaydederek," Her şehirde Kur`an-ı Kerim merkezleri kurulmalıdır. İnsanların Kur`an ile ilgili her türlü sorularına cevap verebilmelidir. Hatta bu, teknolojik imkânlarla desteklenerek daha da etkili olunması sağlanmalıdır. Bir de bu merkezlerin yanında insanlığın yürüyen Kur`an-ı Kerim`lere ihtiyacı vardır. Örnek alabileceği hayatını model alabileceği insanlara ihtiyaç duymaktadır. Ve bu ihtiyaç giderilirse insanlık Kur`an`i bir yaşamla nasıl huzurlu olunduğunu daha iyi anlayacaktır. " ifadelerini kullandı.
 
Kur`an-I Kerim`i İyi Anlamanın Yolu Siyeri Ve Sünneti Bilmekten Geçer
Kuran-ı Kerim`i iyi derecede anlamada, peygamber efendimizin (sav) hayatını kavramada önemli bir etken olduğunu belirten Toker, "Sünnet bence, sadece günlük basit yaşantılarla sınırlandırılmamalıdır. Örnek olarak camiye sağ ayakla girmek sol ayakla çıkmak vb. Tabiî ki bu sünnetler de çok güzel hasletlerdir; ama peygamberimizin bir de fiili olarak sünnetleri vardır.


Yani ahlaki ve hukuki boyutları vardır. Buna örnek vermek gerekirse işte peygamberimiz münafıklara, kâfirlere ve en önemlisi Müslüman arkadaşlarına nasıl davranmış bunu iyi anlamamız gerekir ve bütün bunları anladığımızda Kur`an-ı Kerim`i en iyi şekilde anlamış oluruz diye düşünüyorum. Tabii ki Kur`an-ı Kerim`de nüzul sebebi olan ayetler vardır. Bunları anlamamız içinde siyeri ve sünneti iyi okuyup bilmemiz gerekmektedir."
şeklinde konuştu.

 

Kur`an-ı Kerim Bilincinin Yaygınlaştırılması İçin Güzel Bir Etkinlik
Bu tür yarışmaları yaygınlaştırılması gerektiğini söyleyen İrfan Toker, "Çok güzel bir yarışmaydı. Düzenleyenlerden Allah razı olsun. Gerçekten Kur`an-ı Kerim`in anlaşılması ve Kur`an-ı Kerim bilincinin yaygınlaştırılması için güzel bir etkinlik ve bu etkinliklerin çoğaltılması gerekir. Bunları çoğaltmak için de Müslümanların birlik olup dayanışma ve kardeşlik ruhu içerisinde olması gerekmektedir. Allah emeği geçen herkesten razı olsun. " dedi.
 
Bilal Çevik-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir