• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Van'da av dönemi sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde olduğu gibi gibi Van’da 2015-2016 Av Dönemi’nin 21 Şubat 2016 tarihinde sona erdiği duyuruldu.

Av yasağının 21 Şubat 2016 tarihi itibariyle başladığını söyleyen Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Yunus Bakıcı; “Sona eren 2015-2016 Av Döneminde Şube Müdürlüğümüz tarafından yapılan Koruma-Kontrol çalışmaları sırasında yasadışı avlanma yapan 61 kişi hakkında işlem yapılmıştır. Bu kişiler hakkında 50 bin TL İdari Yaptırım Kararı, 48 bin TL tazminat talep edilmiş ve 19 adet yarı otomatik ve tam otomatik av tüfeğine de Şube Müdürlüğümüzce el konulmuştur’’ dedi.

2016 Yılı Şubat ayı içerisinde 2016-2017 Av Dönemi İl Av Komisyon Kararlarını aldıklarını söyleyen Bakıcı, “İl Av Komisyonundan önce tüm ilçelerimizde İlçe Av Komisyonları toplanmış, sonrasında ise İlçelerimizde alınan kararlar İl Av Komisyonu toplantımızda değerlendirilerek; 2016-2017 Av Dönemi için, İlimizde avına izin verilen av hayvanları ve avlanma süreleri, avlanma limitleri, koruma altına alınan av hayvanları, yasaklanan avlanma esas ve usulleri, yasaklanan araç ve gereçler, mücadele maksatlı avlanma esas ve usulleri, bölgesel avcı üye adayı ve yasaklanan sahalar görüşülerek Merkez Av Komisyonuna gönderilmek üzere karara bağlanmıştır.” diye konuştu.

Uygula yılsonuna kadar devam edecek

Son olarak Av Koruma-Kontrol çalışmalarının yıl boyunca devam ettiğini belirten Bakıcı; “Denetimlerimiz Emniyet Birimleri, Jandarma ve Avcı Derneklerimizle birlikte ortaklaşa olarak devam etmektedir. Av Yasağı başlamıştır, kesinlikle usulsüz olarak avlananlara izin verilmeyeceğini ve kaçak avlanmanın önüne geçmek için her türlü tedbirin Şube Müdürlüğümüzce alınacağını kamuoyu ile paylaşıyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir