• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
PKK'lilerin evini yaktığı aileye yardım yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Sur’da evleri PKK’lilerce yakılan Evren ailesine Diyarbakır İslami STK’ları aracılığıyla bir hayırsever yardımlarda bulundu.

Sur’daki evleri yakıldıktan sonra yakın akrabalarının verdiği tek odalı bir eve yerleşmek zorunda kalan Evren ailesinin imdadına Yenişehir ilçesindeki hayırsever bir aile ulaştı. Hayırsever aile, ‘Sur’daki Muhacirlere Ensar Olalım’ yardım kampanyasını başlatan Diyarbakır İslami STK’ları aracılığıyla mağdur aileye ev eşyası yardımında bulundu.

İsminin açıklanmasını istemeyen hayırsever, zor durumda kalan insanlara yardım etmenin insani bir sorumluluk olduğunu belirterek, “Bu tür yardımların yapılması gerekiyor. İnsanlara yardım yapmak gerçekten çok güzel bir duygu. Bu, insanlık adına yapılması gereken bir girişimdir. Aynı memlekette yaşadığımız insanlar sıkıntı içinde oturuyorsa biz rahat edemeyiz. Bu konularda duyarlı olunması lazım. Allah bu yardımı yapmamamıza aracı olanlardan razı olsun.” dedi.

Yapılan yardım dolayısıyla hayırsever aileye ve Diyarbakır İslami sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden Cemal Evren adlı mağdur ise Sur’daki olaylar nedeniyle birçok zorlukla karşılaştıklarını söyledi.

Evine hırsızlık için giren PKK’lilerin, eşyalarını çaldıktan sonra evi ateşe verdiklerini dile getiren Evren, “Sokağa çıkma yasağının başladığı sıralarda Sur’daki evimin kapısını kırdılar. Önce eşyalarımı çaldılar. Daha sonra evi ateşe verdiler. Babam bana tek odalı bir ev verdi. Sur’daki çatışmalardan oldukça rahatsızdık. Çoluk çocuğumuzla perişan olduk. Allah bize bunu yapanlardan hesabımızı soracaktır.” ifadelerini kullandı.

Yetkililere çağrıda bulunarak kendilerine yardım edilmesini isteyen Evren, “Devlet bu konuda yardım etmedi. Biz de mağdur kaldık. İslami sivil toplum kuruluşlarından Allah razı olsun. Hepsine teşekkür ediyorum. Yetkililer sesimizi duysunlar. Bize gereken yardımları yapsınlar.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman- İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir