• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bosna`dan Hacca Yürüyerek Gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Banoviçi kasabasında 10 Aralık`ta çok sayıda Boşnak`ın katıldığı törenle hacca gitmek için yolcu edilen Saraybosna Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu ve şu anda yazarlık yapan Senad Haciç, 16 günde yaya olarak yaklaşık 400 kilometre yol katetti. Sırbistan`ın Sancak bölgesindeki Yeni Pazar kentine gelen Haciç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Allah ve O`nun sevdiklerine olan sevgisinden dolayı yaya olarak kutsal topraklara gitmeye karar verdiğini söyledi.
 
Yolculuk boyunca yaklaşık 6 bin kilometre yol katedeceğini ifade eden Haciç, 2012 yılının yaz aylarına doğru kutsal topraklara ulaşmayı hedeflediğini kaydetti.
 
Hac vazifesini yaptıktan sonra yeniden Bosna-Hersek`e döneceğini belirten Haciç, yolculuk boyunca yaşadıklarını ise dönüşte yazmayı planladığı kitabında toplayacağını bildirdi.
 
Senad Haciç, yolculuk kapsamında Türkiye`yi de ziyaret edeceğine ve bu ziyaretin kendisi için çok önemli olduğuna işaret ederek, ``Çünkü benim dedelerim Anadolu`dan gelerek Bosna-Hersek`e yerleşmişler. O nedenle dedelerimin geldikleri toprakları da bu yolculuk kapsamında görecek olmanın heyecanını yaşıyorum`` diye konuştu.
 
Yolculuk süresince gittiği bölgelerde insanların sıcak ilgisiyle karşılaştığını da vurgulayan Haciç, ``Mekke ve Medine`ye ulaştığımda bu bölgelerdeki insanlarımızın gelecekleri için çok dua edeceğim`` dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir