• DOLAR 32.428
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.97
  • ...

Bölgede artarak devam eden olaylarla birlikte koltuk döşeme sektöründe yaşanan olumsuz etkileri anlatan işletme sahipleri, yaşanan olaylardan çok etkilendiklerini belirtti.

Bölgede yaşanan şiddet olaylarından olumsuz yönde etkilenen Batmanlı koltuk döşeme işletmecileri, çukur siyasetiyle başlayan olayların son bulmasını istedi.

Batman`da 25 senedir koltuk döşeme sektöründe çalıştığını belirten Abdurrahman Gülmüş, “Yıllarca kanepe koltuk döşemesiyle uğraşıyorum. Bölgede yaşanan olaylardan dolayı haliyle müşteri sıkıntısı yaşıyoruz. Olaylar öncesi çevre il ve ilçelerle çalışıp mal gönderebiliyorduk. Ama şu anda istikrarsızlıklardan dolayı işimiz bitime doğru gidiyor. Bu konuda işlerin düzelmesi için devletin el atması gerekiyor. Bölgeye bir an evvel huzurun gelmesi ve iş ortamının sağlanması gerekir.” dedi.

Yıllardır çalıştırdıkları elemanları son 6 ayda çalıştıramaz duruma geldiklerini söyleyen Gülmüş, “Önceden atölyede 6 kişi beraber çalışabiliyorduk, ama 5 elemanlarımızı işten çıkarmak zorunda kaldık. Yıllardır yaptığımız iş bizleri kurtarmadığından dolayı ve yaşadığımız mağduriyetlerden dolayı elemanlarımızı çıkardık. İstikrarsızlığın bitmesi ve huzurun gelmesi lazımdır. Artık insanlar iş yapabilsin ve yatırım yapabilsin istiyoruz. Şu ana kadar devletten herhangi bir destek alamadık. İşler de kötü gidince iflasın eşliğine gelmiş durumdayız. Devlet bütün esnaf ve sanatkârlara destek olması gerekir. Devlet işleri düzene koyması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“PKK, halka büyük ve ciddi zararlar vermiştir”

7 Haziran seçimlerinden sonra PKK`nin yapmış olduklarına dikkat çeken Gülmüş, “PKK`nin yaptığı eylemler halka büyük ve ciddi zararlar vermiştir. PKK, bölgenin bazı yerlerinde yaptıkları çukur siyaseti yanlış bir siyasettir. Zamanında devletin bu işe müsamaha göstermesi ve halkın silahlanmasına göz yumması büyük bir hataydı. Devlet yetkililerin bir an önce yaşanan olumsuzluklara çözüm getirmesi lazım. Bu halk PKK`nin çukur siyasetine bırakılırsa halk ciddi zararlar görecektir ve görüyor. Biz istiyoruz ki devlet olaylara kalıcı çözüm bulsun, bu çözüm istikrar ve huzur olarak halka dönmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.  

“Milletin oylarıyla meclise giden 4 parti halka huzur getirsin”

Yaşanan çatışmalardan olumsuz etkilendiğini ifade eden Salih Dilegil ise “16 senedir döşeme işiyle uğraşıyorum bu sene kadar kötü bir sene görmedim.  Daha önce birçok elemanımız vardı ama şu anda işsizlikten dolayı eleman çalıştıramıyoruz. Yaşanan istikrarsızlıktan dolayı parası olan harcamak istemediğinden dolayı işler olmuyor. Yarın ne olacağı belirsiz olduğundan parası olan parasını elinde tutuyor. Bölge genelinde iş oranı düşmüş durumdadır. Bu sorunları çözecekler meclise gönderilen 4 siyasi partidir.  Milletin oylarıyla meclise giden 4 parti halka huzur getirsin. Eski iş ortamını yakalayamıyoruz. Esnaflar çok zor durumdadır. Bölge geneli çoğu insan dükkânlarını kapatmak zorunda kalmışlar. Bütün sektörleri etkileyen bu istikrarsızlığa yetkililer tarafından bir an önce bir çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Zor şartlarda geçinebiliyoruz.” diye konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA)