• DOLAR 32.584
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2428.295
  • ...
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Batman`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, bugün sabah saatlerinde bir dizi ziyaret ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Batman`a geldi.

İlk olarak Batman Valiliği`ni ziyaret eden Bakan Ramazanoğlu, Vali Azmi Çelik`ten kentin durumu hakkında bilgi aldı.

Ziyareti ile ilgili gazetecilere açıklamaya yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, projelerini anlattı.

Çalışma ziyaretleri kapsamında Batman`a geldiklerini söyleyen Ramazanoğlu, “Yaklaşık 4-5 haftadan beridir Doğu ve Güneydoğu`nun il ve ilçelerini dolaşıyoruz. Bu ziyaretlerimizle saha çalışmalarımızı yapıyoruz. Meslek içi çalışma süreci içerisinde eğitimlerimizi yapıyoruz. Başbakanımız Mardin`de bir Doğu ve Güneydoğu illerimizle ilgili olarak eylem planını açıklamıştı. 10 maddelik eylem planında ilk sıralarda yer alan maddelerden bir tanesi de bizim bakanlığımızla ilgilidir. Projemizin adı (ASDEP) Aile Sosyal Destek Projesidir.” dedi.

“Bu projeyle her ailenin bir sosyal danışmanı olacak”

Projelerini başlattıklarını ve sahada çalışmaya başladıklarını belirten Ramazanoğlu, “2019 yılına kadar devam edecek projede bütün Türkiye`de uygulamaya koyacağımız bir projedir. Projenin ana teması, her ailenin bir sosyal danışmanı olacak. Bu proje Sağlık Bakanlığını aile hekimliğinden model alınmış bir projedir. Dünyada şu anda birçok ülkede uygulanmaktadır. Gerek Kıta Avrupa`da, gerek Amerika`da ve hatta bir buçuk milyar nüfuslu Çin`de dâhi uygulanmaktadır. Bu projeyle her ailenin bir sosyal danışmanı olacak. Biz ailenin içine girerek aileyi güçlendirmek istiyoruz. Aile danışmanı her ailenin sosyal danışmanı olacak. Sosyal danışmalar her evi dolaşacak. Buradaki amacımız aileyi güçlendirmektir. Problem çözme yeteneğini geliştirilmiş bir aile dönüştürmek istiyoruz. Problem çözme yeteneği gelişmiş bir aile kendi yağında kavrulan bir ailedir. O ailenin içinde muhabbet, bereket, saygı ve sevgi vardır.” diye konuştu.

Açıklamanın devamında Ramazanoğlu, şunları söyledi: “Eğer bir aile problemini çözme yeteneğini kaybetmeye başlamışsa, o ailede problemler çıkmaya başlar. Bu problemler, sosyal, ekonomik, sağlık, eğitim, şiddet problemi olabilir. Bütün bunların sonucu, geldikleri nokta bizim istemediğimiz noktadır. Kadına, yaşlıya, engelliye şiddet istemediğimiz bir noktadır. Kadın ölümleri, cinayetleri, çocukların öldürülmesi, tacizleri istemediğimiz bir noktadır. İstemediğimiz bu noktalara gitmeden önce bizim problemleri aile içinde tanımamız ve orada çözmeye başlamamız lazım. Bunun için aile sosyal danışmanları kurumlarımızın bünyesindeki psikologlarımız ve toplum hizmetleri uzmanlarımız olacak.”

Proje kapsamında 3 bin psikolog istihdam edilecek

Proje sayesinde yaklaşık 3 bin kişiyi istihdam edeceklerini sözlerine ekleyen Ramazanoğlu, “İki haftaya kadar çalışmaları tamamladık ve kadrolarımızı aldık. Bin 500 psikoloğumuzu istihdam etmek üzere kadromuza alıyoruz. Bunu da KPSS temel puanı ve sözlü sınavıyla alacağız. 2016 yılı sonunda bir bin 500 kişi daha istihdam edeceğiz ve 2017 yılı içerisinde 3 bin kişi için istihdam çalışmalarımız sürüyor. 6 bin yaklaşık saha çalışanıyla bu projemizi sürdüreceğiz. Yaptığımız kurgulamaya göre bin 500 aileye bir sosyal danışmanı olacak. Zaman içerisinde aldığımız uzmanlarla bunu daha aşağıya çekeceğiz. Sosyal danışmanlar ailenin hem sosyal danışmanı olacak, bazı problemlerde yönlendirici, hem rehabilite edici rolü görevini yapacak ve hem de terapi dediğimiz aksayan yanlarını düzeltecek. Sosyal psikologlar, klinik psikologlar, toplum hizmeti uzmanları ve bir kısım sosyologları da alacağız. Bu büyük bir Türkiye projesidir. Aile bizim temel taşımızdır.” ifadelerini kullandı.

Aileleri kendi problemlerini çözme yeteneğini geliştirmiş sağlıklı ailelere dönüştürmek istediklerini vurgulayan Ramazanoğlu, son olarak şu ifadelere yer verdi: “Bu çalışmamız 4 hafta önce başladı. Mardin, Diyarbakır, Hakkari, Şırnak ve geçen hafta Erzurum`daydık ve bu projelerimiz açıklıyoruz. Bugün Batman`da açıklıyoruz. Silopi, Diyarbakır, Mardin`in ilçelerinde de bu projemiz devam ediyor. Yaklaşık şu ana kadar 90 bin kişiye ulaştık. Halen sahada arkadaşlarımız çalışmalara devam ediyorlar. Batman için ASDEP projemiz hayırlı olsun.”

Valilik ziyaretinin ardından Bakan Ramazanoğlu, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ettikten sonra Sosyal Yardımlaşmaya bağlı AŞ Evi`ni ziyaret etti. (M. Fatih Akgül-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir