• DOLAR 32.384
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2325.72
  • ...
Organlarıyla 3 kişiye umut oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus`ta beyin kanaması teşhisiyle hastanede tedavi gören 66 yaşındaki emekli Ömer Ateş`in beyin ölümün gerçekleşmesinin ardından ailesi tarafından bağışlanan böbrekleri ve karaciğeri organ nakli bekleyen 3 hastaya umut oldu.

Alınan bilgiye göre, 20 Şubat 2016 tarihinde evinde fenalaşıp yere düşerek Medical Park Hastanesi'ne kaldırılan 3 çocuk babası işçi emeklisi Ömer Ateş`e beyin kanaması teşhisi konuldu.  Yapılan tüm tedavilere yanıt vermeyen Ateş`in beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından eşi ve çocukları organlarını bağışlama kararı aldı.

Nakil operasyonunu gerçekleşmek için Tarsus`a gelen Gaziantep Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ahmet Orhan Gürer, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Hastanın beyin ölümü akşam saatlerinde gerçekleşmiştir. Biz Gaziantep SANKO Üniversitesi`nden geliyoruz. Burada kadavradan böbreklerini alacağız ve canlıya nakledeceğiz. Alacağımız böbreği doku gurubuna uygun hastalar Bakanlık tarafından tespiti yapılıp bize bildirilir. Elimize ulaşan listede yer alan hastamızı çağırıp bizde hastamıza ameliyathanede böbrek nakil işlemini yaparız.” ifadelerini kullandı.

İnsanda yapılamayan tek şeyin organ olduğunu ve bu yüzden organ naklinin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Dr. Ahmet Orhan Gürer, “Bağış çok önemli, biliyorsunuz insanda yapılamayan tek şey organ ve bazı organlar maalesef değerini yitirdiği zaman da zincirleme reaksiyonlarla insanlar hayatlarını kaybedebiliyorlar.  Hepimiz her yaşta organa ihtiyaç duyabiliyoruz. Kalp, akciğer, karaciğer, pankreas, ince bağırsaklar ve yaygın olarak fazla böbrekler nakli yapılabilen organlar. Buradan insanlara sesleniyorum. Lütfen siz de organ bağışında bulunun. Çünkü kimin ne zaman organa ihtiyacı olacağı belli olmaz.” şeklinde konuştu.

Hayatını kaybeden Ömer Ateş`in karısı Vacide Ateş ise “Eşim çok sevilen, iyilik yapmayı seven biriydi. Çok üzgünüz ama organları başka insanlara şifa vereceği için mutluyuz.” dedi.

Gaziantep SANKO Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi Organ Nakil Koordinasyonu ekibinde yer alan doktorlar tarafından yapılan cerrahi girişim ile kadavradan alınan 2 böbrek Gaziantep`e, Karaciğer ise İstanbul`da organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere gönderildi. (Abdulhakim Kurt- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir