• DOLAR 32.51
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2432.484
  • ...
Çocuklarda Cinsel İstismar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Çocuk Hastanesi Öğretim Üyesi Çocuk ve Ergen Psikyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Şeref Şimşek tarafından verilen konferansa, öğretim elemanları ve çok sayıda öğretmen adayı öğrenciler katıldı.
 
Meslek hayatında 300`e yakın cinsel istismar vakasıyla karşılaştığını belirten Şimşek, farkındalığı artırmak için bu konuyu irdelediklerini söyledi. Cinsel istismarın, sanıldığından daha yaygın bir durum olduğuna dikkat çeken Şimşek, bunun, bireysel, ailevi ve toplumsal sonuçlarının çok ağır olduğunu vurguladı.
 
Çocuğa anne ve babadan sonra en yakın kişinin öğretmeni olduğunu kaydeden Şimşek, böyle durumlarda öğretmenlerin, bu tür çocuklara nasıl yaklaşması gerektiğini bilmesi gerektiğinin altını çizdi.
 
Yaş, cinsiyet, zihinsel özgürlük, davranış bozukluğu, kronik bozukluklar ve kronik hastalıklar gibi risk faktörlerine de değinen Şimşek, örneklerle vakalara yaklaşım konusunda bilgiler verdi.
 
Cinsel istismarın, çocuk üzerindeki etkilerini zedelenmiş cinsellik, güven duygusunun zedelenmesi, güçsüzlük yada çaresizlik, etiketlenmek/damgalanmak olarak dört başlık altında toplayan Şimşek, davranışsal değişiklikler üzerinde durdu.
 
Ayetullah Turgut - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir