• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
FBI-Apple`in şifre mücadelesine Facebook ve Microsoft da katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zuckerberg, ABD Federal Soruşturma Bürosu`na (FBI) kullanıcılarının şifreli kişisel bilgilerine ulaşma anahtarı vermemekte direnen Apple`ın bu politikasına sempati duyduğunu açıkladı.

 Facebook`un CEO`su Mark Zuckerberg İspanya`da konuştu

İspanya`daki Dünya Mobil Kongresi`nde konuşan ve Tim Cook ile ekibinin arkasında olduğunu belirten Facebook CEO`su Zuckerberg, “Şifre sistemini atlamak için açılacak bir arka kapının güvenliği artıracağını düşünmüyorum. Bu doğru bir adım olmayacaktır” dedi.

Apple-FBI tartışmasında taraf olan isimlerden biri de Microsoft`un kurucusu ve dünyanın en zengin adamı Bill Gates oldu. Financial Times gazetesine konuşan Gates, ABD hükümetinin, her zaman bu tür isteklerde bulunmadığını, sadece spesifik konularda bilgi istediğini vurgulayarak Apple`ın FBI`a yardımcı olması gerektiğini savundu.

Öte yandan ABD merkezli ‘Pew Araştırma Merkezi` bin kişiyle telefonda yaptığı Apple-FBI görüşmesinin sonuçlarını yayınladı. Buna göre, ABD halkının yüzde 51`nin FBI`ı desteklediği belirtilirken Apple`ı destekleyenlerin oranı yüzde 38 olarak açıklandı.

FBI ÖNÜNDE EYLEM
ABD`de hükümetin San Bernardino saldırganının telefon şifresini kırmasını istediği Apple`a başkent Washington`daki Federal Soruşturma Bürosu (FBI) önünde destek gösterisi düzenlendi. "Gelecek İçin Savaş" isimli oluşum öncülüğünde bir araya gelen az sayıdaki kişi FBI binası önünde toplandı.

“Telefonlarımızı kırmayın” yazılı büyük pankart açan göstericiler, “Güvenlik telefon hayat kurtarır”, “(FBI Direktörü James) Comey, ellerini iPhone`larımızdan çek” yazılı dövizler taşıdı. Göstericiler sık sık FBI aleyhinde sloganlar atarken, yapılan basın açıklamasında Apple CEO`su Tim Cook`a destek verildi.

FBI`nın talebinin sadece bir telefonun şifresinin kırılmasından öte olduğu ileri sürülerek, özel yaşama müdahaleye izin verilmemesi istendi.

ABD`nin California eyaletindeki San Bernardino kentinde engellilere hizmet veren merkeze geçen yıl sonlarında düzenlenen saldırıda 14 kişi hayatını kaybetmişti. Eylemi terör saldırısı olarak nitelendiren FBI, saldırganlardan Seyid Rıdvan Faruk`a ait iPhone`un şifresinin kırılması için Apple`a başvurmuştu. Apple da mahkeme kararına rağmen başvuruyu geri çevirmişti.

ajanslar

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir