• DOLAR 32.453
  • EURO 34.487
  • ALTIN 2467.603
  • ...
Çatışmalar sağlık hizmetlerinin halka ulaşmasını engelliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölgedeki çatışmalar ile son zamanlarda sağlık binaları ve çalışanlarının hedef alınması nedeniyle sağlık hizmetlerinde ciddi aksamaların yaşandığı belirten Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, bölgenin bir an önce sükûnete girmesi temennisinde bulundu.

Sağlık çalışanların PKK tarafından hedef alınması ile ilgili olaylara işaret eden Ensarioğlu, “Son zamanlarda en çok mağdur olanlardan biri de sağlık çalışanlarıdır. Gerek sağlık çalışanlarımıza, gerekse de tesislerimize yapılan saldırılar, insanlık işi değildir. Geçtiğimiz günlerde Ergani`de aile sağlık merkezine bir saldırı vardı. Sağlık merkezinin yarısından çoğunu yakmışlar. Hangi ideoloji olursa olsun, hangi düşünce olursa olsun, insanların canını kurtarmak için mücadele eden bir sağlıkçıya ya da sağlık merkezine saldırmak insanlık değildir. Yapanlar da insanlıktan nasibini almamıştır. Sağlık merkezlerini ateşe verenler, insanlığı ateşe veriyorlar.” dedi.

Sağlık merkezleri gibi okulların, camilerin ve başka yerlerin de saldırıya uğradığına dikkat çeken Ensarioğlu, cami ve okullara saldıranların merhametten, vicdandan ve akıldan yoksun olduklarını vurguladı.

“Çatışmalar, sağlık hizmetlerinin halka ulaşmasını engelliyor”

Bölgedeki sağlık sorunları hakkında konuşan Ensarioğlu, “Çatışmalar, sağlık hizmetlerinin halka ulaşmasını engelliyor. Hastanelerimizin yetersizliği had safhada. Diyarbakır`da 50-60 yıllık hastaneler var. Diyarbakır, sadece Diyarbakır`a hizmet etmiyor. Diyarbakır, çevre illerden ve ülke dışından gelen hastalara da hizmet ediyor. Bölgeye hizmet eden bir ilin, sıralamaya baktığımız zaman gerilerde kalması hepimizi üzmüştür.” diye konuştu.

Diyarbakır`ın sağlık alanında çok ciddi sıkınlar yaşadığını belirten Ensarioğlu, “Bunun çözüm noktası olarak siyasetçilerimizin, kanaat önderlerimizin ve STK`ların bir an önce bu soruna el atmaları gerekmektedir. Diyarbakır bu sıkıntılı dönemden kurtulmalıdır.” dedi.  (M. Sıddık Bilge- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir