• DOLAR 32.475
  • EURO 34.568
  • ALTIN 2477.38
  • ...
Batman`da mesleki tanıtım programı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Kültür Merkezi Konferans salonunda gerçekleşen ve 2 gün süren ‘II. Meslek Kariyer Günleri` programına başlandı.

Programa, Vali Yardımcısı Cihat Arık, Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Baro Başkanı Ahmet Sevim, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Güler, Sulh Ceza Hakimi Vakkas Sait Dikmen, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan`ın yaptığı ‘II. Meslek Kariyer Günleri` programı 2 gün sürecek.

Meslek seçimi mutlu olmak için çok önemli diyen, Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, “Hayatımızda kritik dönemlerin olduğunu, bu kritik dönemlerin hayatımızın büyük bölümünü şekillendirdiğini ve bizim ruhsal yapımızın temellerini oluşturduğunu biliyoruz. Bu kritik dönemlerden bir tanesi de meslek seçimidir. 20`li yaşlardan emekli oluncaya değin seçtiğimiz mesleğin özelliklerinin hayatımızı yönlendirmede ve şekillendirmede önemli yer tuttuğunun farkındayız. O yüzden siz öğrencilerimize meslekte belli tecrübeler edinmiş meslek elemanlarını davet edip, mesleklerini tanıtmalarını sağlamak ve sizlerin doğru tercihlerde bulunmanızı sağlamayı amaçladık. Mesleğinizde mutlu olmak istiyorsanız, kendi ilgi, yetenek ve tutumlarınızın farkında olup, size en uygun olduğunu düşündüğünüz mesleği seçmenizdir.” dedi.

‘II. Meslek Kariyer Günleri` programının ilk oturumda Vali Yardımcısı Cihat Arık, Baro Başkanı Ahmet Sevim, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Güler, Sulh Ceza Hakimi Vakkas Sait Dikmen ve Gazeteci Ferit Tunç yer aldı. Meslek tanıtımları 34 meslek elemanının katılımıyla devam edecek. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir