• DOLAR 32.575
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2428.45
  • ...
`Şehitlerin mesajlarını iyi anlamalıyız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Gaziantep Rahmet-Der tarafından düzenlenen  “Şehadet Gecesi” konulu bir programın  ardından duygu ve düşüncelerin İLKHA ile paylaşan Gaziantepliler, Allah (c.c) yolunda şehit olmanın Müslümanların vazgeçilmez arzusu olması gerektiğini belirtti.

Şubat ayı denilince Müslümanların aklına şehadet   ve İslam uğrunda canını feda eden şehitlerin geldiğini belirten Gaziantepliler,   tüm İslam şehitlerini yâd etmenin şehitlerin Müslümanlar üzerinde  bir hak  olduğunu belirttiler.

Katılımcılardan Ahmet Esen, “Şehadet ayı denilince aklımıza İslam geliyor. İslam uğrunda canını feda eden şehitlerimiz geliyor. Şehadet ayı denilince şehitlerimizin Allah (c.c) yolunda göstermiş oldukları fedakârlıklar geliyor. Şubat ayı biz Müslümanlar için önemli bir aydır. İnşallah bizlerde şehitlerimizin yolunda gitmeye talibiz.” Diyerek duygularını dile getirdi.

Şubat ayı denilince mutlaka aklımıza şehadet ayı geliyor

Birçok İslam rehberinin bu ayda şehitler kervanına katıldığını belirten Mehmet Kurtoğlu ise, “Program çok güzeldi. Bu tür programlar ile bizler şehitlerimizi hatırlıyoruz. Şubat ayı denilince mutlaka aklımıza şehadet ayı geliyor. Nice şehitlerimiz ve önderlerimiz bu ayda şehit olmuşlardır. Birçok İslam rehberi bu ayda şehitler kervanına katılmışlardır. Rabbim onların şehadetini kabul etsin. Bizler bu ayda düzenlenen bu tür programlar ile şehitlerimizi hatırlıyoruz. Herkesin bu ayda şehitlerin mesajlarını anlamaya davet ediyorum.”çağrısında bulundu.

Şubat ayının İslam tarihinde birçok İslami hareket liderlerinin ve İslam önderlerinin mübarek kanlarını akıttıkları bir ay olduğunu belirten Sabri Yüzgeç isimli katılımcı da şöyle konuştu:

“Bu ayda nice rehberlerimiz şehit olmuşlardır. Şehit Hasan El-Benna, Malcolm X, Molla Zeki Atak, Molla Gıyasettin ve Süleyman Akyüz gibi şehitler mübarek kanlarını İslam davası uğruna akıtmışlardır. Bu ayda zalimlerin zulümleri de revaç noktasına gelmiştir. Bu ayda şehit olan ve tüm şehitlerimizin şehadetleri mübarek olsun. Aynı zamanda bu tür etkinlikler ile bizleri şehitlerimizi hatırlatan ve bizlere şehitlerimizi anlatan İslami derneklerden Allah (c.c) razı olsun.”

Müslüm Çiftçi de, “İslam uğruna şehit olan Müslümanları, yine 6-8 Ekim olaylarında şehit olan kardeşlerimizi ve bütün İslam şehitlerini rahmetle yad ediyoruz. Bu ay şehadet ayıdır. Bizlerde bu ayda yad ettiğimiz şehitleri anlayıp onların yolunu sürdürmeliyiz. Allah (c.c) yolunda şehitler gibi yaşamak ve onlar gibi şehadeti tatmak gerekir.” ifadelerini kullandı.

“Şehitler çevresini aydınlatıp eriyen mum gibidirler”

Şehitlerin bir mum gibi çevresini aydınlatıp kendilerinin de bu yolda eridiğini belirten Şeyma Kavak, ise, “Bizler bu gece şehitlerimizi anmak için buraya geldik. Şehitler bir mum gibidir. Onlar kendi etraflarını aydınlatırlar. Aynı şekilde şehitler kendi kanları ile kendilerinden sonra gelecek olan nesillere önder olmuşlardır. Şehit Hasan Gökgöz`ün babası Mehmet amca 6-8 Ekim olaylarını anlattığı zaman duygulandık. Bize o olayları çok güzel bir şekilde anlattı. Özellikle Şehit Hasan`ı anlattığında bir şehit gibi yaşadığını öğrendik. Şehit olmadan önce şehitliği yaşamak gerekir.”şeklinde konuştu.

‘İslam uğrunda şehit olacak evlatlar yetiştirmeliyiz` diyen Hacer Karakurt ise, “Ben bir anne olarak bütün annelere sesleniyorum. Hepimizin bu yolda şehit olacak evlatlar yetiştirmeliyiz. Bizler 6-8 Ekim olaylarında oğullarını şehit veren anneler gibi çocuklarımızı bu yolda şehit vermeye hazırız. Rabbim bize de bu yolda çocuklarını feda edebilenlerden eylesin.” temennisinde bulundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir