• DOLAR 32.602
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2491.89
  • ...
Sur`da teslim olan PKK`lilerle ilgili Savcılık açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, geçen hafta Sur ilçesinde teslim olan 6 PKK`li ile ilgili  Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz Sur İlçesinde sokağa çıkma yasağı bulunan ve halen BTÖ (Bölücü Terör Örgütü) mensupları tarafından Kolluk Kuvvetlerine karşı silahlı ve bombalı eylem gerçekleştirilen bölgeden 18/02/2016 tarihinde F.A., M.D., F.A., S.A. E.K. ve F.A.'nın çıktıkları, yaralı olarak çıkan 1952 doğumlu F.A.'nın kaldırıldığı hastanede öldüğü, otopsi işlemlerinin ardından cenazenin ailesine teslim edildiği, diğer şüpheliler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2016/5051 numarasıyla soruşturma başlatılmakla;

Şüpheliler F.A., M.D., F.A., S.A. ve E.K hakkında Silahlı Terör Örgütüne üye olma iddialarından dolayı yürütülen soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadelerinin ardından Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 (Silahlı Terör Örgütüne üye olma) maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmaları talebi ile Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişlerdir.”

Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamasının devamında, “Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinin 2016/44 sorgu numarası ile tamamlanan sorgularının ardından şüpheliler F.A., M.D., F.A., S.A. ve E.K hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 (Silahlı Terör Örgütüne üye olma) maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından ayrı ayrı tutuklanmalarına karar verilerek konumlarına uygun kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmişlerdir.” denildi.

Açıklamanın sonunda olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği  ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verileceği belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir