• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şehadet`inin 37.yılında Metin Yüksel`e anma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul İl Üniversite Komisyonu, Fatih Camii avlusunda 23 Şubat 1979 yılında şehit edilen Metin Yüksel`i, şehadetinin 37. sene-i devriyesinde dualarla yâd etti. Programda konuşan AGD İstanbul İl Başkanı Ali Uğur Bulut, “Şehadet ancak cihad edenlere ve şehit gibi yaşayanlara nasip olur. Metin abimizde bu nimetten nasiplenenlerdir. Biz de şehitlerin yolunda tüm gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

TOLGA SAÇIKARALI

Fatih Camii avlusunda 37 sene önce hain bir pusu sonucunda şehit edilen Metin Yüksel, AGD İstanbul İl Üniversite Komisyonu`nun düzenlediği programda, dua ve tekbirlerle yâd edildi. Fatih Camii`nde kılınan sabah namazı sonrası camii avlusunda şehadet ve cihat ile ilgili ayetlerin okunmasıyla başlayan programda, Metin Yüksel`in biyografisinin okunmasının ardından salavat-ı şerif, ezgi ve sloganlarla devam etti.

AGD İstanbul İl Başkanı Ali Uğur Bulut ve AGD İstanbul Şubesi Üniversite Komisyon Başkanı Mehmet Yaroğlu`nun birer konuşma yaptığı program, Fatih Camii`nden Edirne Kapı Şehitliğine yapılan yürüyüş ve Şehit Metin Yüksel`in kabri başında okunan kuran-ı kerim tilavetiyle son buldu.

BİZ BİR CİHAD HAREKETİYİZ

Şehadetin herkese nasip olmayacak kadar ehemmiyetli bir müjde olduğunu söyleyen Ali Uğur Bulut: “Şehadet istemek elbet önemlidir. Her Müslümanda şehadeti istemeli ve hedeflemelidir. Fakat şehadet, sürekli mücadele eden, yani cihad edenlerin yoludur. Şehadet öyle bir nimettir ki ancak cihad edenlere ve şehit gibi yaşayanlara nasip olur. Biz Anadolu Gençlik Derneği olarak büyük ve teşkilatlı bir cihat hareketiyiz. İnandığımız bu yolda da takatimizin son anına kadar mücadeleye devam edeceğiz. Allah hepimizin sabrını ve gücünü arttırsın” diye konuştu.

METİN YÜKSEL KİMDİR?

Metin Yüksel`in günümüz gençliğine çok kıymetli bir örnek olduğunu ifade eden Yaroğlu,  “Şehit Metin Yüksel ilmiyle amel eden, vaktini boş işlerle geçirmeyen, insanlara faydalı olmaya çalışan; iman, aşk ve azim dolu bir şahsiyettir.Ömrünü Allah rızası için harcadığına ailesi, arkadaşları, dava kardeşleri şahittir. Bizler içinde çok değerli bir örnektir.

Cenabı Allah Tevbe suresinde:  ”Onlara de ki; eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, kadınlarınız, akrabalarınız, kabileniz, elde ettiğiniz mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız evler ve meskenler, size Allah ve Resulünden ve Allah yolunda cihaddan daha sevimli ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyin.

Allah böyle fasıklar topluluğuna hidayet nasip etmez” buyuruyor. Bizlere asıl meselenin Allah`ın rızasını kazanmak olduğunu, sade yaşantısı ve büyük mücadelesiyle gösteren Metin abimizden Allah razı olsun” dedi.   Milli gazete
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir