• DOLAR 32.566
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2429.162
  • ...
Fatih Paşa Camii`nin minaresinin yıkıldığı haberi asılsız çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Sur ilçesinde bulunan 6 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı 84`üncü gününde devam ederken, sık sık çatışmaların meydana geldiği mahallelerden dumanlar yükseliyor.

Fatih Paşa Mahallesi`nde bulunan tarihi Fatih Paşa (Kurşunlu) Camii'nin minaresinin yıkıldığı yönündeki haberler asılsız çıktı.

İlke Haber Ajansı foto muhabirlerinin Sur çevresindeki yüksek binalardan çektiği görüntülerde, caminin minaresi ve kubbesinde herhangi bir zarar görünmüyor. Cami çevresinde bulunan binaların zarar gördüğü görüntülerde yer alırken, caminin avlusu ise tam olarak görülmüyor.

1516-1520 yıllarında dönemin Diyarbakır Valisi Bıyıklı Mehmet Paşa tarafından yaptırılan ve kubbelerinin kurşunla kaplı olması nedeniyle "Kurşunlu" diye de anılan, Diyarbakır'daki ilk Osmanlı eseri olan caminin şadırvanının ise yıkıldığı iddia ediliyor.

Hatırlanacağı üzere ilçede meydana gelen çatışmalarda Fatih Paşa Camii'nde yangın çıkmıştı. Çıkan yangında caminin orijinal kapısı tamamen yanarken, altın varaklı minberi de zarar görmüştü. Söz konusu cami defalarca kurşunların hedefi olmuş ve kullanılamaz hale gelmişti.  (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir