• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Cenevre`de görüşmeler ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir Birleşmiş Milletler (BM) yetkilisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "25 Şubat tarihinde devam edeceği duyurulan Cenevre'deki Suriye görüşmeleri, teknik ve lojistik nedenlerle ileri bir tarihe ertelendi" ifadesini kullandı.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, geçen hafta yaptığı açıklamada, "Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin 25 Şubat'ta başlayacağını söylemek gerçekçi olmaz. En az 10 gün hazırlık ve davetiye sürecine ihtiyacımız var. Suriye'de ateşkes sağlanırsa ve insani durum iyileştirilirse görüşmelerin başarılı olma şansı var" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Özel temsilci, 2 Şubat'ta yaptığı açıklamada ise, Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin askıya alındığını, bir sonraki görüşmenin 25 Şubat'ta yapılmasının planlandığını belirtmişti.

Öte yandan, Uluslararası Suriye Destek Grubu (ISSG) İnsani Erişim Çalışma Grubu, de Mistura ve Norveç Mülteci Konseyi Genel Sekreteri Jan Egeland başkanlığında Cenevre'de perşembe günü bir araya gelecek. Toplantı sonrasında da, de Mistura ve Egeland basın toplantısı düzenleyecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir