• DOLAR 32.6
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2497.098
  • ...
"Artık ölüleri konuşmanın faydası yoktur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Midyat İlçesinde faaliyetlerini sürdüren Azim-Der, düzenlediği “Şehit ve Şehadet” temalı bir programla İslam şehitlerini andı. Etkinlikte bir konuşma yapan Araştırmacı-Yazar Mahmut Kılınç, artık ölüleri konuşmanın faydası olmayacağını, Allah katında diri olan şehitlerin örnek hayatlarını anlatmanın gerektiğini söyledi.

Kocatepe Konferans Salonunda düzenlenen program, halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Sunuculuğunu Enes Çelik`in yaptığı program, Hafız M. Zeki Pürnek`in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Özlem Ajans sanatçılarından Bilal`in şehitler için bestelenmiş eserleri seslendirdiği ezgiler salonda duygulu anlar yaşattı.

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Mahmut Kılınç, tüm şehitlerin tek bir dava için İ`la-i Kelimetullah için canlarını verdiklerini belirterek şunları söyledi: “İslam için canlarını veren yiğit şehitlerin hayatını 1-2 saat içinde anlatmanın imkânı yoktur. Ve bunu yapmaktan hicap duyuyorum. Onları anlamanın ve anlatmanın tek yolu, onlar gibi yaşamaktır. Bizler de kanımızın son damlasına kadar yüce İslam davası uğruna hayatımızı feda etmeliyiz. Onların mirasına sahip çıkmak için canımızı verebilmeliyiz.”

“Artık ölüleri konuşmanın faydası yoktur”

Ölülerden bahsetmenin faydası olmadığını, dirilerden konuşmanın gerekli olduğunu belirten Kılınç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu gecede ölülerden bahsetmeyeceğiz. Çünkü Allah ‘Şehitler için ölü demeyiniz, zira onlar diridirler, fakat sizler bunu anlayamazsınız.` diye buyuruyor. Bu yiğitler için ölü diyemeyiz çünkü asıl ölüler bizleriz. Biz dirilerden bahsedeceğiz ki üzerimize serpilmiş ölü toprağını silkeleyip kendimize gelelim. Bu yiğitler gibi dirilmeyi ve dirilişi tercih edelim. Allah-u Teâlâ, dinini unutan insanlar için hayvanlardan daha aşağıdırlar nitelemesi yapıyor, bu sınıfa girmemek için şehitleri iyi anlayıp, onlar gibi yaşamalıyız.”

“Şubat baharın müjdecisidir

Midyat`ta olduğu gibi şu an birçok yerde şehitler için Şubat ayı içerisinde anma programları yapıldığını belirten Kılınç, “Şubat ayında yüzlerce İslam bahadırları, âlimleri ve liderleri şehit olmuştur. Şubat ayı şerefli bir aydır. Çünkü Şubat baharın müjdecisidir ve İnşallah bu mübarek şehitlerin kanları İslam baharının gelmesine de zemin hazırlayacaktır. Zira bu ayda zulüm ve baskılara boyun eğmeyerek Müslümanların izzet ve şerefini korudukları için, zalim, gaddar ve hain kişiler tarafından şehit edilmişlerdir. Bizler de bu mirası çocuklarımıza aktaralım, şehitlerin hayatlarını onlara anlatalım. Onları bu bilinçle yetiştirelim.” dedi.

Şehit sahabelerin ve günümüz şehitlerinin hayatından kesitler sunan Mahmut Kılınç, “Dünyanın her neresinde olursa şehit olanlar tek bir dava için şehit olmuşlardır. Sadece ve sadece İslam davasını hâkim kılmak için canlarını vermişlerdir. Bunlardan; Seyyid Kutub Mısır`da, Malcom X Amerika`da, Abdulkadir Molla Bangladeş`te, Hüseyin Velioğlu Türkiye`de İslam düşmanları tarafından sadece hakkı savundukları için şehit edilmişlerdir.” dedi.

Yaklaşık iki saat süren program Özlem Ajans sanatçısı Bilal`in ezgileriyle devam etti. Etkinlik İsmail Çevik Hoca`nın yaptığı dua ile sona erdi. (Süleyman Tunç-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir