• DOLAR 32.558
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2435.41
  • ...
İstanbul`da yoğun katılımlı şehitler gecesi etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ahmet Karakaş – M. Tahir Özsoy / Doğruhaber

Şehitler Kervanı Platformu, İstanbul Ümraniye`de yoğun katılımlı şehitler gecesi etkinliği düzenledi. Pazar günü saat 19.00`da Haldun Alagaş Spor Salonunda düzenlenen etkinliğe binlerce İstanbullu iştirak etti. Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hocanın konuşmacı olarak katıldığı etkinlik, Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Şehitlerle ilgili sinevizyon gösteriminin ardından kısa bir konuşma yapan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik Hoca, şehit sahabelerin hayatlarından örnekler vererek, çağımızın anne ve babalarının da çocuklarını onlar gibi yetiştirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ömer Çelik Hoca, “Şehadet bir çağrıdır nesillere ve çağlara, diyor kahraman şehit Metin Yüksel. Hz. Habil`den günümüze kadar, bu bir aşk çağrısıdır, bir Maşuk`a kavuşma çağrısıdır. Bu çağrıya her asırda Lebbeyk diye icabet eden kahraman ve yiğitler ortaya çıkmıştır.” dedi.

Kafirler hakim olmasın diye ölümü göze aldılar

Konuşmasında 6-7 Ekim ve sonrasında şehit olan gençlere değinen Çelik, “Yine bölgemizde Kürdistan`da mürted örgütün Kürdistan`da kök salmaması için elinden gelen gayreti gösteren şehitlerimiz var. Üstad Şeyh Zeki Cizre`de insanların evlerinden çıkmaya korktuğu, örgütün herkesin kalbine korku saldığı bir dönemde O adeta üstadı olan sahabeler gibi ölüme meydan okudu. Biz Kürdistan`da olduğumuz müddetçe asla sizin alçak emellerinize fırsat vermeyeceğiz diyerek kahramanca ölüme meydan okuyarak şehit oldu. Evet değerli kardeşlerim yine resmini karşıda görmüş olduğunuz Şehit Aytaç ve onların yetiştirdiği talebeler Şehit Yasin, Hasan, Hüseyin, Riyad, Şehit Turan kardeşimiz ve Cumali kardeşimiz onlar da tıpkı sahabeler gibi ölüme meydan okudular, ölümü korkuttular inanın kendi cesaretleriyle, yiğitlikleriyle adeta ölüme meydan okudular, ölümü korkuttular sevgili kardeşlerim. Ölmeyi göze aldılar, balkonlardan atılmayı göze aldılar, vücutlarının paramparça olmasını göze aldılar yeter ki bölgede zalimler, kafirler ve mürtedler hakim olmasın diye.” şeklinde konuştu.

Çelik`in konuşmasından sonra Özlem Ajans sanatçılarından Nurullah Kuray, Özcan Atsat ve Eyüp Çalar, şehitlerle ilgili ilahiler seslendirdiler. Mustafa Karakaş ise yine şehitleri konu alan bir şiir okudu.

Şehitlerimizin daveti üzerine toplandık

Daha sonra programın konuşmacısı olan Mehmet Göktaş Hoca platforma davet edildi. Mehmet Göktaş Hoca konuşmasına, “Sevgili kardeşlerim bizi buraya şehitlerin ruhları çağırdı. Özellikle önceki şehitlerimiz bir yana ama sesleri kulaklarımızdan gitmeyen Yasin`imizin, Aytaç`ımızın, Cengiz Tiryaki`nin, Selami Yurdan`ın ki, biz bunların hepsinin seslerini duymuştuk dünyada. İşte o ses bizi buraya çağırdı. Biz onların daveti üzerine burada toplandık. Bu yüzden Allah`ın selamı onların da üzerine olsun. Allah`ın selamı İsrailoğullarının şehit ettiği peygamberlerin üzerine olsun. Ama özellikle Yahya(a.s)`ın. Çünkü Hz. Yahya`yı günümüz dünyası gibi fuhuş düzenleri onu şehit etti. Günümüz dünyasındaki en önemli şehitlerden biri de Abdulkadir Udeh`tir. Bu şehit ki Hasan El Benna ve Seyyid Kutup ile şehit olan dev muhteşem bir İslam Hukukçusudur. Allah`ın selamı onun da üzerine olsun.” diyerek giriş yaptı.

Allah Resulüne benden selam söyle

Sahabelerin şehadetleriyle ilgili çarpıcı örnekler veren Göktaş Hoca, “Bakın Peygamber(s.a.v) zamanında şehitlerin en önemli özelliklerinden biri de şehadetleri kesindi. Şehit olacaklarına dair Allah`ın Resulü onlara müjde veriyordu. Örneğin Sad bin Rebi, Ensar`ın liderlerindendir. Allah Resulü onun için öyle bir girdi ki kafirlerin arasına bir daha göremedim. Ondan bir haber getirecek yok mu? Ubey Bin Kab gidip onu buluyor. Sad Bin Rebi son anlarını yaşamaktadır. Sad Bin Rebi; “Git Allah Resulüne benden selam söyle. Allah ona peygamberlerine verdiği mükâfatın en büyüğünü versin. Biz şahidiz o görevini yaptı. Allah onun ecrini kat kat versin. Benim kavmime gelince git onlara da deki; vallahi eğer gözlerinin kapaklarını açıp kapatacak kadar takatleri varsa ve bu esnada Allah`ın Resulünün kılına zarar gelecek olursa vallahi bunun hesabını ödeyemezler.” Peygamber (s.a.v) de, ‘Allah`ım Sad sana varıyor onu karşıla` diye dua etti. İşte senedini tapusuna almak böyledir, şehadet böyledir.” şeklinde konuştu.

Kimin peşinden gittiğimize dikkat edelim

Son olarak Göktaş Hoca, “Şu zamanda ölen de öldüren de Allah`u Ekber diyor. Camileri havaya uçuruyor. Aynı şekilde tekbir getiriyor. Kardeşlerim bu gün de ümmetin en büyük problemi bu değil mi? Bu ümmeti zelil eden, kâfirlerin oyuncağı haline getiren bu değil midir?

Eğer bir arsayı veya malı satın almak istesek ve satın alsak ve daha sonra bu malın veya arsanın sahte çıktığını görsek veya anlasak çıldırırız değil mi? O halde sorarım size malımız böyle de canımız yanlış yere gitmişse, Allah`a veriyoruz derken, başka yere gidiyorsa, dikkat etmemişsek, karambole gelmişsek, birilerinin gazına gelmişsek üzülmez miyiz? Yani bir şey olmaz. Niyetim saftı desek olur mu? Hayır! Allah`ın yolunun levhaları var. Nereye gittiğini gösterir. Onun için dikkat etmeliyiz. Nereye gittiğimizi kimin peşinden gittiğimize dikkat edelim. Nice gençleri tanıdım vallahi şehit olmadan önce hiç bize benzemiyorlardı. Öylesine Allah onların makamlarını mevkilerini dünyaya bakışlarını değiştirmişti. Bundan dolayı şehitleri biraz daha anlamanızı tavsiye ederim.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Program, edilen duaların ardından sona erdi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir