• DOLAR 32.578
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2487.854
  • ...
Kapanan köy okulları sosyal tesislere dönüştürülecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus Belediyesi tarafından hayata geçirilecek proje kapsamında kapanan ve atıl durumdaki köy okulları çok amaçlı sosyal tesislere dönüştürülecek.

Hazırlanan projenin ilk olarak ilçeye bağlı İbrişim Mahallesi’nde bulunan kapalı okulda gerçekleştirileceğini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, buraların komple bir sosyal tesis alanına dönüştürüleceğini, Türkiye’deki aynı durumda olan okullara model olacağını söyledi.

Kapanan bütün okullara bu projeyi uygulamak istediklerini belirten Can, “Taşımalı eğitimden dolayı 89 köy okulumuz kapalı. Bir tanesinin tahsisi bizdedir. Bu kapanan köy okullarında muhtar odası, doktor odası, meslek edindirme kursu odası, interneti ve bilgisayarı içinde kütüphane, okul bahçesinde de çocuklarımız için oyun ve spor aletleri, voleybol sahası, basket potası yapacağız. Okul bahçelerinde düğün yapılması ve taziye kabul edilmesi gibi çok amaçlı bir hale getireceğiz. Şimdilik bir tanesini yapacağız ama hepsine talibiz. Model olacak bu başlangıçla, kapanan okulları mahallelerimizin yaşam merkezi haline getireceğiz.” dedi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir