• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
Uzun süre yanan kırmızı trafik ışığına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’ın en işlek caddelerinden olan SSK Caddesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi kavşağında yaklaşık 1 buçuk dakika yanan kırmızı trafik ışıklarına sürücüler tepki gösterdi.

Yeni yapılan kavşakta bulunan trafik ışıklarının uzun süreli kırmızı yanması ve kısa süreli yeşil yanması uzun araç kuyruğu oluştururken sürücüler ise bu duruma tepki gösterdi.

Yaşanan bu duruma tepki gösteren sürücüler, “Kırmızı ışık 80 ve yeşil ışık 10 saniyedir. Çok bekliyoruz ve uzun kuyruklar oluşuyor. Bu trafik ışıkları çalıştığından beri her geçişimizde çok bekliyoruz. Belediyeyi aradık. Kavşağı ihaleye verdiklerini ve daha ihaleden almadıklarını söylediler.  Kırmızı ışığı en fazla 40 saniyeye indirseler ancak bir çözüm olur. Yetkililerden yardım bekliyoruz buna bir çözüm bulsunlar istiyoruz.” diyerek tepkilerini dile getirdiler.    

Kavşakta bulunan trafik ışıklarıyla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube yetkilileri, şunları söyledi: “Belediyenin yaptığı bir kavşaktır. Kavşakta trafik ışıkları şu an 80 saniye kırmızı, 11 saniye yeşil yanıyor. Bu uygulama trafiği tıkıyor. Trafik akışı için çok kötü bir kavşaktır, o yüzden bizimde olur vermediğimiz ve altyapı eksikliği olan bir kavşaktır. Bizlere trafik ışıklarıyla ilgili çok sayıda şikâyetler geliyor. Bizimle ilgisi olmadığından gelen şikâyetleri belediyeye yönlendiriyoruz. Belediye Ulaşım Müdürlüğünü aradık, daha müteahhitten almadıklarını söylüyorlar.”

Konuyla ilgili bilgi almak için aradığımız Batman Belediyesi Ulaştırma Müdürü Nihat Ekinci, Kavşakta bulunan trafik ışıklarındaki sürenin henüz deneme sürecinde olduğunu söyledi.

Trafik ışıklarındaki bekleme ve geçiş süresiyle ilgili çok sayıda şikâyetler aldıklarını ifade eden Ekinci, “Bu sıkıntı böyle olmaz. Trafik ışıklarına verilen süreler yanlıştır. Test aşaması bittikten sonra akışa göre ışıkların saniyeleri ayarlanacak. Müteahhit daha teslim almadığımız için oraya şu an müdahale edemiyoruz. Müteahhit test ediyor. Yaşanan araç kuyruklarından ve aldığımız şikâyetlerden anlıyoruz ki, bir yenilenme yapılması gerekir. Bu sorun yakın zamanda giderilecek.” dedi. (M. Sait Çelik – İLKHA) 



























Bu haberler de ilginizi çekebilir