• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...

TÜİK Şubat 2016 Sektörel Güven Endeksleri verileri açıklandı. Buna göre, mevsim etkilerinden arındırılmış Hizmet Sektörü Güven Endeksi Ocak ayında 92,53 iken, Şubat ayında 89,24 değerine düştü.

Hizmet sektörü güven endeksindeki bu azalış; son üç aylık dönemde “iş durumunun” iyileştiğini, “hizmetlere olan talebin” arttığını değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde “hizmetlere olan talebin” artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı.

Hizmet sektöründe bir önceki aya göre; iş durumu ve hizmetlere olan talep endeksleri yüzde 0,4,  hizmetlere olan talep beklentisi endeksi ise yüzde 8,5 azaldı.

Perakende Ticaret Sektörü Güven Endeksi yüzde 2,4 azaldı

Mevsim etkilerinden arındırılmış Perakende Ticaret Sektörü Güven Endeksi Şubat ayında 106,18 değerine düştü. Perakende Ticaret Sektörü Güven Endeksindeki bu düşüş; son üç aylık dönemde “iş hacmi-satışların” arttığını değerlendiren girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı. Mevcut mal stok seviyesinin mevsim normallerinin altında olduğunu değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde “iş hacmi-satışların” artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısı ise arttı.

Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre; iş hacmi-satışlar endeksi yüzde 8,8 azalırken, mevcut mal stok seviyesi ve iş hacmi-satışlar beklentisi endeksleri ise sırasıyla yüzde 2 ve yüzde 0,1 arttı.

İnşaat Sektörü Güven Endeksi yüzde 1,3 azaldı

Mevsim etkilerinden arındırılmış İnşaat Sektörü Güven Endeksi bir önceki ayda 83,91 iken, Şubat ayında 82,82 değerine düştü. İnşaat sektörü güven endeksindeki bu düşüş; “alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyinin” mevsim normallerinin üzerinde olduğunu değerlendiren girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı. Gelecek üç aylık dönemde “toplam çalışan sayısında” artış bekleyen girişim yöneticisi sayısı ise arttı.

İnşaat sektöründe bir önceki aya göre; alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi endeksi yüzde 6 azalırken, toplam çalışan sayısı beklentisi endeksi yüzde 2,2 arttı. (İLKHA)