• DOLAR 32.602
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2489.266
  • ...
Diyarbakır`daki bomba yüklü araç ile ilgili bir tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da yapılan yol kontrolleri sırasında PKK`liler ile yaşanan çatışmada terk edilen araç içerisinde 500 kilogram patlayıcının ve bir adet Kaleşnikofun ele geçirildiği olayla ilgili şüpheli olan O. A`nın tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada,  Dicle Yokuşlu Karayolu üzerinde yapılan uygulama sırasında bomba yüklü araç ve birlikte olduğu değerlendirilen 2 aracın yakalandığı, Dicle Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile bomba yüklü araç içerisinde yapılan inceleme neticesinde patlayıcı madde ve mühimmatın ele geçirildiği kaydedildi.

Yapılan açıklamada, “Olayla ilgisi olduğu değerlendirilen Ş.B. ve O.A. isimli 2 şüpheli hakkında Dicle Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan ifadelerinin ardından Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 (Silahlı terör örgütüne üye olma), Türk Ceza Kanunu'nun 315/1 (Silahlı terör örgütüne silah sağlama) maddeleri kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmaları talebi ile Dicle Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edilmişlerdir.” denildi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: “Şüpheli Ş.B. hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 (Silahlı terör örgütüne üye olma), Türk Ceza Kanunu'nun 315/1 (Silahlı terör örgütüne silah sağlama) maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından Adli Kontrol Hükümlerinin Uygulanmasına karar verilmiş olup, şüpheli O.A. hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 (Silahlı terör örgütüne üye olma), Türk Ceza Kanunu'nun 315/1 (Silahlı terör örgütüne silah sağlama) maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmasına karar verilerek konumuna uygun Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmiştir.” (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir