• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2324.906
  • ...
Apple CEO`su: FBI şifre talebini geri çekmeli!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

WASHINGTON - Apple'ın Üst Yöneticisi (CEO) Tim Cook, Apple ile ABD yönetimi arasındaki "şifre savaşı"na dair çalışanlarına e-posta gönderdi.

E-postasında, şirketinin "teröristlere sempati duymadığını veya onlara hoşgörü göstermediğini" vurgulayan Cook, ancak şifre kırma konusundaki mahkeme kararına uymanın, hukuksuzluk ve hükümetin yetkilerinin genişletilmesi anlamına geleceğine ve iPhone'a izinsiz erişimi sağlayacak tehlikeli bir örnek teşkil edeceğine inandığını belirtti.

Cook, e-postada, "Bu vaka, tek bir telefon ya da tek bir soruşturmadan çok daha fazlası demek. Söz konusu olan kanunlara uyan yüz milyonlarca kişinin veri güvenliği. Herkesin temel haklarını tehdit eden tehlikeli bir örnek teşkil ediyor" ifadesini kullandı.

"ABD yönetimi talebini geri çekmeli"

ABD hükümetinin bu talebini geri çekmesi gerektiğini yazan Cook, ancak Apple'ın, teknik açıdan mahkeme kararını yerine getirme olasılığının bulunduğunu da kaydetti.

ABD'nin Los Angeles kentindeki federal mahkemenin yargıcı Sheri Pym, Apple'ın ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) soruşturmasına teknik yardım sağlaması gerektiğine hükmetmişti. Apple'a savunması için üç gün süre tanıyan yargıç, daha sonra bu süreyi 26 Şubat'a kadar uzatmıştı.

Tim Cook, yaptığı açıklamada, şirketin FBI taleplerini yerine getirmesinin dünyadaki bütün iPhone'ların güvenliğini tehlikeye atacağını ve FBI'ın kendilerinden her telefonun kilidini açabilecek bir "arka kapı" programı yapmasını istediğini belirtmişti. 

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir