• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
`Hasankeyf Açık Hava Müzesidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Müzesi`nin açılması ile ilgili başlatılan tartışmalarda Memur-Sen Batman Temsilcisi Mehmet Şafi Özperk`in "Hasankeyf`teki kazılardan çıkartılan tarihi eserlerin sergilenmesi için iki yıldır buraya müze müdürü ve personel atanmasına rağmen müzenin hala faaliyete girmedi" şeklindeki basın açıklaması üzerine Hasankeyf`i Yaşatma Girişimi yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Hasankeyf`i Yaşatma Girişimi yaptığı açıklamada "Memur-Sen Başkanı Mehmet Şafi Özperk`in yaptığı açıklamada Hasankeyf`teki tüm eserler taşınabilerek Müzede teşhir edilecekmiş gibi bir yanlış anlaşılmaya sebep vermiştir. Batman gibi zengin kültür varlıklarının bulunduğu bir kentte elbette bir müzeye ihtiyaç bulunmaktadır. Ancak bu müzeyi Hasankeyf`i de taşıyarak korunacakmış gibi talep etmek açık hava müzesi olan Hasankeyf`e haksızlık olur. Hasankeyf ve Dicle vadisindeki kültür varlıklarını müzelere sığdırmak mümkün değildir. Müze ile ilgili başlatılan tartışmalarda Hasankeyf ve Dicle vadisini sular altında kalacakmış gibi kabul edip müzenin de en çok bunun için gerekli olduğunun belirtilmesi baraj yapımını meşrulaştırmak anlamına gelmektedir" denildi.

Hasankeyf`i Yaşatma Girişimi, Ilısu barajının yapımının hukuksuz bir şekilde devam etmesi Hasankeyf`in kurtarılması açısından her şeyin bittiği anlamına gelmemelidir. Türkiye`de ve dünyanın birçok ülkesinde Ilısu benzeri onlarca projenin, hukuki mücadele ile durdurulduğunu ve Hasankeyf `in sahipleri olan insanlık ailesinin de antik kenti kurtaracağına ve koruyacağına inançlarının tam olduğunu belirttiler.

Halid Coşkun - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir