• DOLAR 32.367
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2325.165
  • ...
`Yaşantımızı Başkalarına Benzetmeyelim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Açıklamayı yapan Din Bir-Der Başkanı Mehmet Cengiz, İnanan insanların mübarek gün ve gecelerinin belli olduğunu ifade ederek, miladi yılbaşı kutlamalarıyla ilgili uyarılarda bulundu.

Hicri yılbaşı nedeniyle toplumda coşkulu bir hareket görülmediğine dikkat çeken Cengiz, "Müslümanlar bile öz benliğinden koparılmış, yılbaşının yaklaştığı şu günlerde, bilet Satış noktalarında, Ahmetler yılbaşı biletini almak için sıraya girmiş. Bizi bozan ifsat eden şebekeleri madde elde etmek için her şeyi deniyorlar.

İslam dışı sistemlerde kendi adetleri olabilir, Müslüman`ın bunların adetlerini inanç emirlerini kendilerine bulaştırmaları en az dalalettir. "Kim kendisini bir kavme benzetirse oda onlardan olur" Hadis-i Şerifi mucibince, Müslüman`ın Hıristiyan âdeti olan bir gecesi yoktur. Bu Noel gecesinde zerre kadar imanı olan bir Müslüman, geceye has bir eylemde bulunamaz. Bulunursa günahkâr olur" dedi.

Müslümanların bu gecede eğlence programlarından uzak durarak, nefis muhasebesi yapması gerektiğini belirten Cengiz, "Hindi kesmek, çam fidanlarını devirmek, alkol tüketmek, Hıristiyan âdetidir. Hz. İsa (as) Allah`ın yeryüzüne gönderdiği peygamberdir. Hıristiyanlar tahrif edilmiş İncil ile Allah resulüne iftira ediyorlar. Biz Müslümanlar Hz. İsa`yı Hıristiyanlardan daha çok severiz" ifadelerini kullandı.

Din Bir Der Şanlıurfa şubesi olarak uyarı görevlerini yaptıklarını ifade eden Cengiz, kaynağı Kuran, Sünnet, Fıkıh olan bir dinin mensupları olan Müslümanların, Hurafelere, Hıristiyan severlere, dinimizde olmayan adetlere kanmamaları gerektiğini vurguladı.

Ali Durmaz - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir