• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
`Danışman Öğretmenler Eğitim Semineri` başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da iki gün sürecek olan stajyer öğretmenlere danışmanlık yapacak öğretmenlere ‘Danışman Öğretmenler Eğitim Semineri` başladı.

Fatih Anadolu Lisesi konferans salonunda başlayan, ‘Danışman Öğretmenler Eğitim Semineri` açılış törenine, Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İdris Nas, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Maarif Müfettişleri Başkanı Abdulhakim Aslan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Şirin Temiz ve öğretmenler katıldı.

Danışman Öğretmenler Eğitim Seminerin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, danışman öğretmenliğinin asla sıradan bir konuymuş gibi görülmeyip, öneminin farkında olunması gerektiğinin altını çizdi.

“Öğretmenlik kutsal bir meslek, hepiniz bu ulvi ve kutsal mesleğin mensuplarısınız” diyen, Aslan, “Ama bu gün, daha da kutsal bir görevi üstlenmek için, burada olduğumuzun farkındayız. Çünkü her biriniz ilimize atanmış olan, aday öğretmenlerin danışmanlığını, rehberliğini yapacaksınız. Öğrenciyi yetiştirmek ne kadar önemli ise, aday öğretmenlerimizi yetiştirmek de o kadar önemli demektir. Öğretmen toplumun ışığıdır, geleceğidir, dolayısıyla öğretmenlerimize öğretmenlik, iletişim, öğrenciye karşı davranış ve derslerini planlama konularında sizler bilgilendireceksiniz.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Aslan`ın ardından kürsüye MEB AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İdris Nas gelerek bir konuşma yaptı.

Daire Başkanı Nas konuşmasında; Bakanlığın aday öğretmenlerin adaylık süreci ile ilgili, geçmişte yaşanan sıkıntı ve aksaklıkları dikkate alarak, göreve başlayacak olan aday öğretmenlerin, eğitime en iyi şekilde hazırlanması için, danışman öğretmenliği sürecini hayata geçirdiğini vurguladı.

Nas konuşmasının ardından seminere katılan öğretmenlerin sorularını cevapladı.  Toplam 16 saat sürecek olan ‘Danışman Öğretmenler Eğitim Semineri` eğitimlerini Ümit Dursun ve Mehmet Şahin verecek. (İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir