• DOLAR 32.591
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2506.97
  • ...
Apple`a verilen süre doldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçen yıl Aralık ayında ABD`nin San Bernardino kentinde 14 kişinin ölümüne neden olan saldırıyla alakalı olarak saldırgana ait olduğu belirtilen iPhone markalı telefonun şifresinin açılması için FBI`ın talebine Apple, kullanıcı haklarını ihlal edileceğini gerekçe göstererek olumsuz yanıt vermişti.

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yayımlayan Apple, FBI`ın, saldırganın telefonunun işletim sisteminin içerisinde belli bir Backdoor  (arka kapı) oluşturmasını istediğini belirtti. Söz konusu telefon için kullanılacağının garanti olmadığını belirten Apple, böyle bir arka kapının tüm iPhone telefonlarının güvenliklerini tehlikeye sokacağını belirtti.

Açıklamanın devamında, “ABD hükümetinin bizlerden istediği şey kullanıcılarımızın güvenliğini tehlikeye atacaktır. Böyle bir isteğin eşi benzeri görülmemiştir. Bizler FBI`ın istediği verileri kendilerine sunduk. Fakat daha fazlasını isteyerek, Apple işletim sistemlerinde bir Backdoor (Arka Kapı) oluşturmamız isteniliyor. Fakat bizler bu türden bir arka kapının özgürlükleri zedeleyeceğine inanıyoruz.” denildi.

Kullanıcı bilgilerinin tehlikeye atılmayacağının vurgulandığı açıklamadan sonra Apple CEO'su Tim Cook`a, Twitter CEO`su Jack Dorsey`den de destek geldi.

FBI tarafından yapılan açıklamada ise saldırgana ait olduğu düşünülen iPhone markalı telefonun şifrelerinin kırılamadığı ve bilgilere ulaşılamadığı ileri sürüldü.

Konunun mahkemeye taşınmasıyla Los Angeles`ta bir yargıç, Apple`nın soruşturmaya teknik yardım sağlaması konusunda karar vermiş,19 Şubat 2016 tarihinde mahkeme tarafından Apple`ye 3 günlük süre verilmişti. Sürenin bugün bitmesiyle Apple`ın alçağı karar merak konusu oldu.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir