• DOLAR 32.378
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.01
  • ...
İdil ve Sur`da 14 PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genelkurmay Başkanlığı, PKK`ye yönelik düzenlenen operasyonlarda Sur`da 4  İdil`de ise 10 PKK`linin öldürüldüğünü açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, resmi internet sitesinde önemli yurtiçi olaylara ilişkin bilgiler paylaştı.

Açıklamada, 21 Şubat itibariyle Sur`da devam eden operasyonda 4, şu ana kadar ise PKK`linin öldürüldüğünü şu ana kadar ise 223 PKK`linin öldürüldüğü belirtildi. Ayrıca, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir şarjörü, 30 adet fişeği ve bir adet el bombasının da ele geçirildiği ifade edildi.

İdil`deki operasyonlarda ise dün itibariyle 10 PKK`linin öldürüldüğü belirtilirken şu ana kadar ise 20 PKK`linin öldüğü kaydedildi.  Operasyonda; üç el telsizi, bir adet tabanca ele geçirildiği, dokuz adet el yapımı patlayıcı imha edildiği belirtildi.

Şırnak`ın Cizre ilçesindeki operasyonlar hakkında ise şu bilgiler paylaşıldı: “Şırnak / Cizre`de devam eden arama faaliyetleri esnasında; üç ayrı evde, daha önceden etkisiz hale getirildiği değerlendirilen beş bölücü terör örgütü mensubu terörist cesedi (erkek) bulunmuş, 14 Kaleşnikof piyade tüfeği, 70 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 1.964 adet fişeği, bir adet M-16 piyade tüfeği ve iki şarjörü, 56 adet fişeği, bir adet MP-5 makineli tabanca, bir şarjörü ve 21 adet fişeği, bir adet tabanca, üç adet el yapımı patlayıcı, altı adet el bombası, iki adet dürbün, 13 adet hücum yeleği, üç adet el telsizi ele geçirilmiştir.” (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir